Dit zijn de 5 leukste 16+ festivals

Dit zijn de 5 leukste 16+ festivals

Ben jij een grote muziekliefhebber, maar nog net niet oud genoeg om naar alle vette festivals toe te kunnen gaan? Geen zorgen, want er zijn ook genoeg 16+ muziekfestivals die jij kunt bezoeken. Check in dit artikel onze zeven tips voor jou.

1. Knaltibal

Facebook Knaltibal

Krijg je geen genoeg van carnaval? Gelukkig zorgt Knaltibal voor een heerlijke carnaval sfeer in de zomer tijdens hun festival. Op zaterdag 13 juli komt het festival weer terug naar het Douvenradar Park in Heerlen. Met drie stages en veel randprogramma kan je heel de dag lekker over het terrein struinen. Op de mainstage kan je meerappen met de lines van rapper Donnie of flink lopen beuken op de set van Natte Visstick. De tweede stage staat in het teken van Het Oktoberfest, dus dat wordt flink wat bier drinken en meezingen met de beste schlagers. Vind je dit allemaal wat te soft, dan heeft de organisatie dit jaar voor een bijzondere line-up gezorgd voor de Rettekeket stage. Hier komen onder andere Rapper Sjors, DJ Je Moeder, Dikke Baap en inernetfenomeen Dangdo langs. Er zijn gelukkig nog tickets beschikbaar. voor maar liefst €25,99 ben jij al verzekerd van een dag zomercarnaval.

2. Hello Festival

Facebook Hello Festival

Hello Festival wordt georganiseerd op zaterdag 8 juni aan de Grote Rietplas in Emmen. Op dit festival krijg je zelf jongeren korting en hoef je maar €45,00 te betalen voor een ticket. Het wordt ook wel een Bourgondisch festival genoemd, omdat het in het teken staat van gezelligheid en plezier maken. De line-up bestaat vooral uit Nederlandse artiesten, zoals Acda En De Munnik, Di-rect en Donnie.

3. Sunrise Festival

Facebook Sunrise Festival

Ook in België zijn er genoeg festivals waar je als 16-jarige naartoe kunt. Het Sunrise Festival is toch wel één van de leukste zomerfestivals die je zeker aan jouw lijstje moet toevoegen. Het vindt plaats van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni aan het strand van De Lilse Bergen. Het festival bevindt zich in super mooie omgeving en heeft een muziekprogramma voor iedereen. Dit jaar zullen artiesten als: $hirak, Major Conspiracy en Timmy Trumpet aanwezig zijn. Dit zijn de ticketprijzen:

  • Vrijdag Ticket: €59,50
  • Zaterdag of Zondag Ticket: €79,50
  • Combi Ticket: €119,50
  • Weekend Ticket (incl. camping): €149,50

4. Rampage Open Air

Facebook Rampage, Foto gemaakt door: @dlux_photography

Rampage Open Air is het grootste Drum&Bass en Dubstep festival van België. Het bevindt zich op de Industriezone Balendijk, dichtbij de Nederlandse grens. De nieuwe editie van Rampage Open Air is op vrijdag 5 t/m zondag 7 juli. Op het programma staan o.a. Andromedik, Hato en Fred V. Hieronder kun je de ticketprijzen checken:

  • Vrijdag ticket: €54,-
  • Zaterdag ticket: €62,-
  • Zondag ticket: €59,-
  • Weekend ticket: €149,-

5. The Qontinent

Facebook The Qontinent

Voor de hardere stijlen fans hebben we goed en slecht nieuws. Dit jaar vindt namelijk de allerlaatste editie van The Qontinent plaats. Wil je deze vette festival dus nog een keer meemaken en lekker een weekendje vol stampen? Dan is dit jouw laatste kans. Het festival vindt plaats van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus op het terrein Puyenbroeck in Wachtebeke. Op de line-up staan grote artiesten als: Adjuzt, Dr. Peacock en Dual Damage. Een dag ticket bedraagt €79,95 en een Combi ticket bedraagt €129,95. Wil je er een echt festival weekend van maken? Koop dan een Combi + Camping ticket voor €149,95.

Naast deze zeven 16+ festivals zijn er natuurlijk ook nog genoeg leuke festivals die toegankelijk zijn voor alle leeftijden. Check dus zeker onze agenda voor nog meer tips en laat jouw leeftijd niet in de weg staan van een zomer vol plezier!

18 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter