Dit zijn de leukste festivals in de maand mei

Dit zijn de leukste festivals in de maand mei

De maand mei is begonnen en er staan weer een aantal leuke festivals op de planning. Wij hebben onze favoriete voor jou op een rijtje gezet met alle nodige informatie erbij. Check het hieronder!

Awakenings Spring Festival

Awakenings facebook 2023

Dit jaar is het Awakenings Spring Festival weer in het mooie Spaarnwoude. Awakenings is een groot dancefestival, ze weten altijd grootste techno-artiesten te verzamelen en keer op keer is het festival een groot succes. Vorig jaar werd het zomerfestival in Hilvarenbeek gehouden, maar dit jaar is het festival voor vele trouwe bezoekers weer op de originele plek. Op zaterdag 13 & zondag 14 mei zal het festival gehouden worden en je kunt van 13:00 tot 23:00 losgaan. De weekendtickets zijn uitverkocht maar je kunt nog losse tickets halen. Wees er snel bij want artiesten zoals Joris Voorn, Amelie Lens en ROD zullen aanwezig zijn!

 • Saturday ticket €89,99
 • Sunday ticket €71,50
 • Weekend ticket €155,99

Groove Garden

Groove Garden facebook-2023

Zaterdag 20 & zondag 21 mei vindt Groove Garden plaats. Leuke artiesten zoals Act of Rage, La Fuente en Tony Junior zullen er zijn. Groove Garden is een van de gezelligste dancefestivals, de sfeer is altijd top en voor veel mensen tussen de 16 en 18 jaar extra leuk omdat het festival 16+ is in plaats van 18+. Er zijn nog reguliere tickets beschikbaar, na een succesvolle editie vorig jaar wil je het dit jaar zeker niet missen! Groove Garden zal plaatsvinden in Sittard en duurt van 14:00 tot 13:00 uur. Hier een overzicht van de ticketprijzen:

Tickets Early Bird Regular
Zaterdag €29,50 €39,00
Zondag €29,50 €39,00
Weekend €47,- €62,00

Op Dreef 

Op Dreef 2022 facebook

In Reuven zal op zaterdag 27 mei & zondag 28 mei het gezellige festival Op Dreef plaatsvinden. Dit jaar word het feestje nog leuker aangezien het festival een 10-jarig jubileum viert! Volgens Op Dreef zelf kan je dit festival beschrijven als een uit te hand gelopen tuinfeest, je kan 2 dagen lang volledig uit je plaat gaan en niemand die je raar aan zal kijken. De Limburgse gezelligheid heeft een positieve invloed op de sfeer van het festival. Er zijn nog tickets beschikbaar, haal ze snel zodat jij dit Limburgse feestje niet hoeft te missen! Artiesten zoals KATNUF, Ronnie Flex en Natte Vistick zullen optreden. Beide dagen kun je van 13:00 tot 00:00 uur losgaan op je favoriete artiesten!

Early Bird Regular
Zaterdag €39,45 €46,95
Zondag €39,45 €46,95
Weekend €51,95 €61,95

Soenda

Soenda facebook 2022

Wie van techno houdt wilt dit niet missen. Zaterdag 20 mei vindt, in Utrecht, het Soenda Festival plaats, op de prachtige locatie: de Ruigenhoekse Polder. Soenda focust zich vooral op de techno scene en weet jaarlijks grote artiesten bij elkaar te verzamelen. De locatie heeft ook grote invloed op het succes van het festival, er is namelijk ruimte voor wel meer dan 20.000 techno-lovers. Van 12:00 tot 23:00 kun je losgaan op gave artiesten zoals DIØN, Chris Stussy en Lee Ann Roberts. Helaas zijn alle tickets uitverkocht, houdt Ticketswap in de gaten!

7th Sunday

7th Sunday facebook 2023

Een groot festival met maar liefst 14 stages! Daar moet je bij zijn. 7th Sunday vindt plaats in Erp op festivalterrein de Roost. 7th Sunday weet het ieder jaar voor elkaar te krijgen om de meest populaire artiesten van Nederland op het podium te krijgen. Het is een groot festival en heeft veel verschillende genres zodat elke bezoeker de leukste tijd zal beleven. Het festival is op zondag 28 mei en duurt van 13:00 tot 01:00, er zijn nog late tickets beschikbaar dus aarzel niet. Onder andere Kraantje Pappie, Kris Kross Amsterdam en Bilal Wahib zullen er een groot spektakel van maken.

 • Kick-off Regular ticket €64,50
 • Regular ticket €67,50
 • Late Regular ticket €70,50
 • Late combi ticket €104,75

Harmony of Hardcore

Harmony of Hardcore facebook 2022

De naam zegt het al, hardcore fans opgelet! Op zaterdag 27 mei moet je in Erp zijn want daar vind van 13:00 tot 01:00  Harmony of Hardcore plaats. Dit festival is een van de grootste hardcore festival in Nederland. Harmony of Hardcore bevat een gemoedelijke sfeer waar veel hardcore liefhebbers bij elkaar komen om een onvergetelijke tijd te beleven. Helaas zijn alle tickets al uitverkocht, maar soms is Ticketswap je grootste vriend. Je favoriete artiesten zoals Sefa, The Viper en Bulletproof zullen er zijn.

Pleinvrees

Pleinvrees facebook 2023

Zaterdag 27 mei is Pleinvrees bij het mooie Amsterdamse NSDM-Werf. Dit eendaagse festival heeft 6 spectaculaire stages, voor iedereen wat! Pleinvrees is vooral gefocust op House en Techno, maar houdt rekening met elke bezoeker en weet doormiddel van verschillende genres een mooi feest neer te zetten. De locatie weet ook veel goeds te brengen aan de sfeer, je kan namelijk dansen met uitzicht op het water en als je goed om je heen kijkt zal je ook veel kunst zien. Er zijn nog tickets beschikbaar, wees er snel bij. Van 12:00 tot 23:00 kan je genieten van artiesten zoals Polo & Pan, Kölsch & Fritz Kalkbrenner! Ben jij erbij?

 • Lekker vroeg ticket € 55,00
 • Bijtijds ticket € 61,00
 • Stipt op tijd ticket € 66,00
 • Hak over de sloot ticket € 71,00
 • Fashionably late ticket € 76,00

Als je nog twijfels had welke festivals jij ging bezoeken in mei, hopen we jou te hebben geholpen met het maken van je beslissing. Heb jij al wél ergens tickets voor bemachtigd? Dan wensen wij jou heel veel plezier!

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter