Drumcode Festival maakt geen terugkeer naar NDSM-werf

Drumcode Festival maakt geen terugkeer naar NDSM-werf

Direct na Drumcode Festival 2019 werd er een nieuw evenement voor dit jaar aan de Drumcode en Awakenings agenda toegevoegd op Facebook. Helaas heeft de organisatie laten weten via dat zelfde Facebook dat er dit jaar geen Drumcode Festival zal worden georganiseerd op het NDSM-terrein… Er zijn verschillende stedenbouwkundige bezig met ontwikkelingen van eventuele appartementen op- of vlakbij het terrein. Deze ontwikkelingen leiden ertoe dat er de komende jaren minder evenementen zullen worden georganiseerd op het bekende NDSM-terrein. Het is voor Drumcode niet langer mogelijk om hier een festival te blijven organiseren omdat de organisatie dan niet het gewenste geluidsniveau kan bereiken.

Sinds de bewustwording van deze ontwikkelingen is de organisatie op zoek gegaan naar een vervangend terrein waar hetzelfde niveau bereikt kan worden als in de aflopen twee jaar op het NDSM-terrein. Helaas is dit niet gelukt en moest de organisatie de koppen bij elkaar steken op zoek naar een alternatief… En die is gevonden!

Nieuwe evenementen (outdoor)

Awakenings en Drumcode hebben namelijk een nog onbekend terrein voor beide organisaties gevonden. Dit deed helaas niet aan de wensen voor het jaarlijkse Drumcode Festival. Daarom is besloten twee losse evenementen te organiseren: Awakenings X Adam Beyer presents Drumcode (outdoor) en Awakenings X FCKNG Serious By Boris Brejcha (outdoor). Dit idee kwam tot stand toen Awakenings bedacht dit prachtige festivalweekend niet zomaar komen verwijderen uit de agenda. Beide partijen wilde wel iets organiseren voor alle technoliefhebbers, oké dachten ze ”We hebben een terrein maar deze is niet groot genoeg voor meerdere stages, laten we dan gewoon één ”masive” stage maken waarbij Adam Beyer de ene dag host en Boris Brejcha de andere dag”. Het nieuwe terrein waar we over praten mensen is De Ven in Velsen-Zuid, net onder IJmuiden. Over deze twee dagen zullen er maar liefst 20.000 man welkom zijn op het terrein! Besef nog even dat er maar één stage zal zijn… Festival Fans is benieuwd naar de organisatie en de manier hoe het logistiek gezien geregeld gaat worden.

Awakenings X Adam Beyer presents Drumcode

Zaterdag 22 augustus barst het los bij De Ven in Velsen-Zuid! Adam Beyer host deze dag en er draaien knallers van artiesten! Helaas zijn het er maar 5, maar dit zijn toppers hoor. Awakenings en Drumcode kennende zullen ze niet teleur stellen, ook deze keer ziet het er niet zo naar uit. Je kunt deze dag genieten en los gaan op de volgende artiesten: Natuurlijk Adam Beyer, techno-queen Amelie Lens, ANNA, Bart Skils (van eigen bodem!) en Italiaanse techno-goeroe Enrico Sangiuliano! Dat zijn nog eens namen, niet waar? Tickets voor deze editie zijn al te koop en gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij!

Awakenings X FCKNG Serious By Boris Brejcha

Op zondag 23 augustus is De Ven in Velsen-Zuid de thuisbasis voor Boris Brejcha en zijn vrienden. Op (hopelijk) deze prachtige dag zullen er vier artiesten komen draaien. Boris zelf is natuurlijk al een ware grootheid binnen de scene maar deze jongeman heeft nog 3 andere techno-vrienden opgetrommeld om een lekker setje te komen draaien. Ook oom Boris zal ons niet teleur stellen, de namen zijn misschien niet zo bekend als op de zaterdag-editie van Adam Beyer maar mensen Boris weet wat hij doet! Hij heeft namelijk de volgende artiesten uitgenodigd om een poging te wagen om het publiek om hun vinger te winden: Uiteraard Boris Brejcha, Ann Clue, Deniz Bul en Theydream! Ook voor deze editie zijn al tickets verkrijgbaar! Tickets zijn enkel alleen te koop op de officiële Awakenings site, uiteraard ook tweedehands op ticketswap 😉

Foto header: FaceBook Drumcode Festival

12 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter