Een 50ste verjaardag die niet gevierd mag worden

Een 50ste verjaardag die niet gevierd mag worden

Een van de grootste en bekendste festivals binnen de Nederlandse grenzen is natuurlijk Pinkpop! Van U2, The Rolling Stones en The Police tot aan Justin Bieber en Avicii, ze hebben allen minimaal een ding gemeen. Deze grootheden hebben namelijk allemaal op het Nederlandse festival Pinkpop gestaan! En dit jaar ”viert” Pinkpop haar 50ste verjaardag. Of ja viert… Dat kan helaas niet in verband met het coronavirus, oprichter Jan Smeets is er kapot van maar kijkt onwijs erg uit naar 2021. Het jaar waarin Pinkpop (waarschijnlijk) wel georganiseerd kan worden, dit vertelde hij maandag in een interview bij L1mburg Centraal. Hij hoopt op een jaar waar we geen rekening meer hoeven te houden met het virus.

Een anderhalvemeter-festival is voor Jan Smeets ondenkbaar, daar is het festival namelijk veel te duur voor. De overheid zou dan een helpende hand moeten bieden in de vorm van een financiële bijdrage. Pinkpop kost nu een kleine 16 miljoen euro per editie, een anderhalvemeter-festival past dan niet binnen het budget van de organisatie. Gelukkig is Pinkpop niet een van de zwaarst getroffen festivals, Jan Smeets zei er namelijk het volgende over “Gelukkig zijn de zaken goed afgedekt. Alle 50 bedrijven die mee zouden doen, hebben beloofd volgend jaar opnieuw mee te doen. En er zijn veel kaarten verkocht, dat is ook verheugend.“, aldus Jan Smeets bij L1mburg Centraal. Daarnaast heeft nog niemand hun geld teruggevraagd dus dat zegt wel wat over de Pinkpop fans.

Verrassing voor Jan Smeets

Eerder die dag kreeg de oprichter van Pinkpop toch nog een klein ”officieel momentje”. In het Burgemeester Damenpark in Geleen, de plek waar Pinkpop in de beginjaren werd gehouden. ”Mister Pinkpop” him self ontving van een klein aantal trouwe fans een speciaal Pinkpopshirt, dit ter ere van het 50-jarig jubileum in 2020. Dit was een zeer aangename en leuke verrassing voor Smeets. Dit shirt stond namelijk symbool voor de vraag die er was of er toch nog een sticker, hoedje of shirt geregeld kon worden, dit vertelde initiatiefnemer Ruud van Wersch.

Foto header: Facebook Pinkpop

 

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter