Een nachtje slapend raven met Samsung en Mr. Belt & Wezol

Een nachtje slapend raven met Samsung en Mr. Belt & Wezol

We waren door Samsung uitgenodigd voor een Samsung Sleep Rave. Toen ik dat las dachten ik en vele andere: “Huh!?”, maar bij het lezen van de uitnodiging was ik meteen verkocht. Samsung heeft deze “Sleep Rave” georganiseerd in de week van het Amsterdam Dance Event of ADE in samenwerking met Nederlandse DJ duo Mr. Belt & Wezol en slaapexpert Dr. Els van der Helm. Deze week zullen er namelijk veel mensen een slaap te kort oplopen vanwege alle georganiseerde feestjes in Amsterdam. In dit report vertel ik mijn ervaring van dit unieke evenement.

Voor de rave

We kregen een week voor de sleep rave de Galaxy Watch 6 toegestuurd waarmee we onze slaapgegevens konden meten. Ook kregen we er een extra licht en zacht horloge bandje bij die gemaakt is om te dragen tijdens het slapen. We waren gevraagd om een week van tevoren met de horloge te meten hoe we hadden geslapen.

Met de Galaxy Watch kan je gemakkelijk de volgende dag in de Samsung Health app al je slaapgegevens inzien waaronder hoeveel Lichte, Diepe, en REM slaap je hebt gekregen en wanneer je die kreeg. Ook krijg je een slaapscore van je afgelopen nacht en kan je inzien hoeveel procent fysieke en mentale herstel je hebt met je slaap.

samsung-health-gegevensslaapgegevens

De slaapgegevens moesten ik en de andere participanten van het onderzoek elke dag delen tot we 5 werk dagen en 2 weekend dagen aan gegevens hadden. Het doel is namelijk dat we bij de sleep rave ook onze gegevens meten terwijl we luisteren naar een speciaal door Mr. Belt & Wezol gemaakte set van geluiden waar je goed van zou kunnen slapen. Met de gegevens van de sleep rave gaan Dr. Els van der Helm en het DJ duo een slaap track maken die zal worden uitgebracht op 29 oktober: de dag dat de wintertijd in gaat en berucht staat op het negatieve effect van het slaapritme.

De Sleep Rave

Op maandag 16 oktober was het zo ver. De avond van de sleep rave. Ik zelf was erg benieuwd naar hoe alles geregeld zou zijn en vooral naar de set van Mr. Belt & Wezol en of ik daar goed op zou kunnen slapen. De sleep rave vond zich plaats in Hotel Arena liggend in Amsterdam. Dit hotel was, voor het was omgebouwd naar een hotel, een katholiek weeshuis. En nu worden er naast het deze sleep rave ook andere ADE feesten gegeven in de kapel.

De avond begon met een lavendel mocktail, want alcohol heeft een negatief effect op je slaap. Ook waren er wat presentaties over het evenement en een presentatie van Dr. Els van der Helm over slaap en wat je er aan kon doen om het te verbeteren. Na de presentaties stapten Mr. Belt & Wezol achter de draaitafel om een uurtje te doen waar ze goed in zijn: house classics mixen en draaien.

mr.belt-&-wezol

Na een uur lang te hebben mogen genieten van een toffe set van deze twee toffe DJ’s werd het nu tijd om voor te bereiden op het slapen. We hadden prachtige pyjama’s gekregen en ook allemaal een goodie bag met allemaal toffe dingetjes zoals een geurkaas en zelfs de Galaxy Buds Fan Edition en de bedden waren geregeld door Swiss Sense. Na het aantrekken van de pyjama’s en het met ze alle gezellige tandenpoetsen kregen we eerst voor het slapen gaan nog een korte presentatie van Dr. Els van der Helm over hoe je makkelijker in slaap kon vallen. Toen hebben we ook een paar minuten naar een kort audio fragmentje geluisterd waar we helemaal bewust en tot rust kwamen met ons lichaam. Nu we helemaal ontspannen waren was het tijd voor Mr. Belt & Wezol om te beginnen met hun set. Met de kalmerende geluiden die afspeelde in de achtergrond was het tijd om tot slaap te komen.

sleep-rave-bed

De muziek hielp me enorm om tot rust te komen en ook rustig en ontspannen te blijven, wel moet ik toegeven dat het toch een beetje raar was om met zo veel onbekende mensen op één plek te slapen, dus dat vond ik wel wat minder prettig en zorgde wel voor een beetje ongemak met het slapen. Desalniettemin heb ik een goede nachtrust gehad. Om half 8 ’s ochtends was het tijd om wakker te worden. We werden verzorgd met een uitgebreid ontbijt en daarna was het afscheid nemen van iedereen.

Conclusie

Ik vond de sleep rave erg leuk bedacht en ook erg goed georganiseerd. Het was een unieke en onvergetelijke ervaring. Ik ben ook erg benieuwd naar de track die op 29 oktober uit gaat komen en wellicht zal ik hem ook gebruiken voor het slapen, ik was ten slotte wel een proefkonijn voor het eind product.

17 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter