Een terugblik op het record behalende ADE

Een terugblik op het record behalende ADE

Afgelopen week was het Amsterdam Dance Event, of ADE in het kort. Deze 28ste editie had zelfs een recordaantal aan bezoekers behaald. We hebben het dan over een half miljoen bezoekers. In dit artikel kijken we terug naar de vorige editie van het ADE en geven wat informatie over ADE 2024.

De statistieken

Er waren 200 locaties en 1.000 evenementen. Bij het ADE zijn er natuurlijk dance feesten, maar ook meerdere evenementen waar sprekers te gast zijn. In totaal waren er de afgelopen editie van ADE 2900 artiesten en sprekers. Zoals we al zeiden in de inleiding was er deze editie een recordaantal aan bezoekers. En dat was ook te merken bij het kopen van een kaartje. Bijna alle feesten waren namelijk uitverkocht, er zijn in totaal 650.000 tickets verkocht. Ook hebben veel mensen nog een ticket weten te scoren via Ticketswap.

awakenings-ade

Wel heeft ADE directeur Meindert Kennis besloten om er mee te stoppen na 4 jaar werkzaam als directeur, omdat hij met zijn gezin naar Azië emigreert, wat al een tijd zijn droom was. Meindert Kennis was samen met Jan-Willem van de Ven directeur van ADE. Jan-Willem zal in zijn eentje doorgaan als directeur.

Datum 2024

De datum van ADE 2024 is ook al bekend. Het zal zich volgend jaar plaats vinden van woensdag 16 oktober tot en met zondag 20 oktober. Ook de precieze datum van het bekende AMF is bekend. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 19 oktober.

24 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter