Vanaf 25 februari weer buitenfestivals zonder restricties

Vanaf 25 februari weer buitenfestivals zonder restricties

Kabinet gaat versoepelen voor festivals en horeca

Het kabinet wil de coronamaatregelen gaan versoepelen. Er is besloten om toch geen 1-G regel in te gaan voeren bij buitenlocaties. Enkel voor grote evenementen binnen geldt deze regel. 

In dit pakket versoepelingen wordt gesproken dat de horeca, nachtclubs en discotheken open mogen tot 1.00 uur. Ook de cultuursector waaronder poppodia, theaters en festivals vallen zou open mogen blijven tot middernacht.

Vanaf 25 februari geldt de 1-G regel alleen voor locaties waarbij meer dan 500 bezoekers aanwezig zijn. Dit betekent dat iedereen een negatieve test moet kunnen laten zien voordat men naar binnen mag. Buitenlocaties zijn uitgezonderd van deze 1-G regels en worden dus weer vrij toegankelijk voor iedereen. Dinsdagavond 15 februari geeft minister Kuipers van Volksgezondheid een persconferentie over de uiteindelijke definitieve versoepelingen.

Ook werd al eerder bekend dat de mondkapjesplicht gaat vervallen en de verplichting om anderhalve meter afstand te houden gaat ook weg. Ook gaat de verplichte sluitingstijd voor winkels weg.

Dit betekent dat we vanaf vrijdag 25 februari weer volledig kunnen gaan genieten van de festivals zoals we dat voor de coronatijd ook hebben gedaan.

15 februari 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter