Festicket lanceert initiatief genaamd ”FlexTicket”

Festicket lanceert initiatief genaamd ”FlexTicket”

We leven als mensen momenteel in een onzekere tijd, hoe lang gaat deze crisis nog duren? Hoe veel procent van de bevolking zal het virus krijgen? Hoe gaat dit worden opgelost? En ook een hele belangrijke vraag voor veel bezoekers van onze website, wanneer kunnen we weer naar een festival? Hier kunnen wij helaas nog geen antwoord op geven maar hebben wel een meevaller in deze onzekere tijd. Festicket (het grootste online platform voor het boeken van festivalreizen wereldwijd) heeft hier iets op bedacht. Door dit plan is het voor de consument een minder onzekere tijd wat betreft de festivalwereld.

Festicket lanceert namelijk het “FlexTicket” systeem waarmee de festivalliefhebber/consument met een gerust hart festivals kan boeken ook al zitten we als mensen in een wereldwijde crisis door het COVID-19, beter bekend als het coronavirus. Het concept biedt festivalgangers een op maat gemaakte en flexibele annuleringsperiode. Hoe het precies werkt? Check de site van Festicket inclusief lijst van aangesloten festivals.

Met de wereldwijde verspreiding van coronavirus, zijn alle festivalorganisaties en ticketproviders hard bezig om festival annuleringen, veiligheid van de klanten, reisverboden en verlies van vertrouwen van de klant aan te pakken. Zo dat dit in de toekomst weer toe zal nemen.

Tijdens deze lastige (onbepaalde) periode blijft de onzekerheid over het afreizen naar andere landen en wereld delen. Bij grote evenementen en organisaties is de afgelopen weken een aanzienlijke daling in het klantvertrouwen bevonden. Als dit op deze manier doorgaat, zal dit de kaartverkoop van festivals en andere evenementen binnen de evenementenindustrie in (misschien wel) de belangrijkste maanden maart, april en mogelijk mei 2020 wereldwijd ernstig beïnvloeden.

Met dit in ons achterhoofd heeft Festicket het “FlexTicket” gelanceerd, dit is een initiatief dat festivalliefhebbers zal beschermen in de onzekere tijden waarin we nu leven. ”Het initiatief geeft alle klanten de flexibiliteit om onder alle omstandigheden zowel ticket- als pakketbestellingen te annuleren bij evenementen van onze partners. Nieuwe boekingen die tot 30 april zijn gemaakt, zijn geldig voor het flexibele annuleringsbeleid. Het initiatief is bedoeld om festivalfans over de hele wereld het vertrouwen te geven om vandaag hun volgende festivalervaring te boeken, waardoor mensen kunnen profiteren van gereduceerde prijzen voor geavanceerde en early bird tickets en pakketten, met de gemoedsrust dat ze beschermd zijn tegen veranderingen in omstandigheid.”, aldus Festicket. Het initiatief heeft inmiddels meer dan 150 organisaties, evenementen en artiesten wereldwijd achter zich staan.

Dit is een moeilijke tijd voor mensen, gemeenschappen en bedrijven over de hele wereld. Aangezien de onzekerheid blijft groeien, wilden we een manier vinden om deze gevoelens bij onze fans en de bredere festival-community te verzachten. We hopen dat het FlexTicket-beleid festivalgangers het vertrouwen en de gemoedsrust zal geven om hun leven voort te zetten en de soorten ervaringen te plannen waar ze deze zomer naar uitkijken.”, aldus Zack Sabban, mede oprichter en CEO van Festicket.

Foto header: Facebook Festicket

19 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter