Festival Strange Sounds From Beyond stopt na 4 jaar

Festival Strange Sounds From Beyond stopt na 4 jaar

Na vier jaar heeft de organisatie van Strange Sounds From Beyond ervoor gekozen om te stoppen. Dit hebben ze laten weten via Facebook.

Strange Sounds From Beyond is een klein festival dat in Amsterdam is ontstaan. De organisatie wilde een speciaal soort festival creëren. De dance muziek die je daar hoorde werd normaal gesproken niet vaak geluisterd. Naast de grote artiesten die te zien waren, heeft dit festival een deur geopend voor opkomende artiesten en lokale talenten. Op dit festival kwam je onder andere afromuziek, diverse soorten wave en psychedelisch muziek tegen. Daarnaast werd er ook techno en house gedraaid. Bezoekers en artiesten inspireerden elkaar telkens weer.

© Isabel Janssen

De organisatie wilde de dance-scene diverser maken. Toen ze met het festival begonnen, waren er nog niet veel live-acts te vinden. Daarnaast was de leftfield kant van de elektronische muziek ook niet zo sterk vertegenwoordigd. In de loop van der tijd is dit verandert en hebben andere festivals deze rol over genomen, vertelt programmeur en organisator Quintin van der Spek aan 3 voor 12. Voor Spek voelde dit als het juiste moment om er een einde aan te breien. Zijn doel om de scene groter en diverser te maken én om talentvolle artiesten een podium te geven is behaald.

31 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter