Festivals bereiden zich voor op hoge temperaturen

Festivals bereiden zich voor op hoge temperaturen

Festivals van aankomend weekend nemen, vanwege de verwachte hitte, extra maatregelen. In het grootste deel van het land worden erg hoge temperaturen voorspelt. Het hitteplan wordt in werking gezet door de festivals.

Het festival Tuckerville in Twente heeft zich al voorbereid op de weersverwachtingen van dit weekend. Het festival zorgt, net als andere jaren, voor gratis drinkwater. Maar met het oog op de warmte, zijn er extra watervoorzieningen geplaatst. Tuckerville heeft geluk met de festival locatie, want er staan genoeg bomen die voor schaduw zorgen. Bovendien zorgt de organisatie ervoor dat er gratis zonnebrand beschikbaar is.

Ook het Utrechtse festival Smeerboel heeft extra maatregelen moeten treffen voor komend weekend. De organisatie heeft waterpunten geplaatst en zorgt ervoor dat er meer schaduwplekken zijn. Bezoekers krijgen de optie zelf zonnebrand mee te nemen, maar deze zullen ook gratis beschikbaar zijn op het festival. Waterpistolen tot 15 centimeter mogen het festivalterrein op, om voor wat verkoeling te zorgen tijdens het dansen.

Appelpop, het gratis festival in Tiel, houdt de weersvoorspellingen nog even in de gaten. Maar ook zij zullen zorgen voor extra voorzieningen mocht dat nodig zijn.

Aan festivalgangers wordt geadviseerd om te zorgen dat de schaduw af en toe wordt opgezocht en rust te pakken als dat nodig is.

7 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter