Festivals bezoeken buiten Europa

Festivals bezoeken buiten Europa

In Nederland mogen nog steeds geen (grote) festivals georganiseerd worden. Ook mogen we verschillende landen niet bezoeken vanwege een inreisverbod. Hopelijk veranderd deze situatie snel waardoor we weer festivals mogen bezoeken en kunnen reizen. Vooruitlopend op het nieuwe normaal geven we je in dit artikel meer informatie over het bezoeken van festivals buiten Europa. Waar moet je allemaal op letten als je een ticket boekt en welke regels gelden er in de verschillende landen?

Maatregelen vanwege corona

Vanwege het coronavirus gelden er andere en nieuwe regels om een land te bezoeken. Zo mag je bijv. niet zo maar naar de Verenigde Staten reizen. Je hebt hiervoor een visum nodig om het land in te komen. Hiervoor dien je een ESTA aan te vragen. Heb je deze niet, dan kom je Amerika niet in. Belangrijk dus om goed uit te zoeken welke regels er gelden voor de verschillende landen.

Voor nu richten we ons op drie populaire bestemmingen voor Nederlanders:

(we blijven dit artikel aanvullen met meer landen)

🇦🇺 Australië

Voor Nederlanders een populair (backpack) land: Australië. Op dit moment geldt er voor Nederlanders een inreisverbod voor Australië. Maar dit kan in de loop van de tijd natuurlijk veranderen. Je hebt dan tevens een visum nodig voor de vakantie- zakenreis. Maar we hebben alvast een aantal populaire Australische festivals voor je op een rijtje gezet.

Een aantal festivals vindt plaats met nieuwjaar. Wie kent de beelden van Sydney tijdens Oud & Nieuw niet? Je kunt je trip combineren met een van de volgende grote festivals:

Festival Datum Plaats
Beyond The Valley 30 & 31 dec Victoria
Resistance 31 dec Melbourne
Lost Paradise 28 dec t/m 1 jan Central Coast

Ook met Pasen zijn er veel festivals in Australië. Een overzicht van feesten in het weekend van donderdag 14 t/m maandag 18 april:

Festival Datum Plaats
Rabbits Eat Lettuce 14 t/m 18 april Byron Bay
Byron Bay Bluefest 15 t/m 18 april Byron Bay
Touch Bass 17 april Sydney
Groovin The Moo eind april t/m begin mei Plaats

Verder willen we je de volgende grote Australische festivals niet onthouden: Electric Island (10 april), Strawberry Fields (29 t/m 31 oktober) en Return to Rio (18 t/m 20 februari).

🇹🇭 Thailand

Alle festivals die nog zouden moeten plaatsvinden in Thailand zijn verplaatst naar 2022. Als Nederlander is het mogelijk om naar Thailand af te reizen alleen zitten er wel quarantaine regels en testverplichtingen aan verbonden omdat het een zeer hoog risico land is. Mocht je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven, dan heb je een visum nodig.

Een van de festivals die terugkeert in 2022 is S2O Songkran Music Festival. Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar uit de Siamese tijd. Dit kan door heel het land gevierd worden maar er is nu ook een festival om dit te vieren.

Een andere festival dat terugkomt in februari 2022 is het Maya Festival. Dit festival wordt met het jaar groter en er hebben al eerder artiesten opgetreden zoals Tiesto en Dash Berlin.

🇺🇸 Verenigde Staten

Het is tot nu toe niet mogelijk om de Verenigde Staten in te reizen als toerist of voor een zakelijke reis, tenzij je een specifieke reden hebt. Het is dus niet mogelijk om als Nederlander naar Amerika te gaan en daar een festival te bezoeken, zonder goede reden. En je hebt een visum, ESTA, nodig om naar Amerika af te reizen.

Als het gaat om de festivals in Amerika zijn er verschillende festivals die verwachten dat het gewoon door zal gaan. Daarentegen hebben andere festivals ervoor gekozen om hun festival uit te stellen en volgend jaar plaats te laten vinden.

Een festival dat verwacht dit jaar nog plaats te vinden is The Governors Ball Music Festival. Dit festival vindt van 24 tot en met 26 september plaats in New York. Tijdens dit festival kan je van verschillende muziek genres genieten. Daarnaast kan je lekkere hapjes overal bij de foodtrucks halen en is het mogelijk om aan activiteiten en spelletjes te deelnemen. Het Electric Daisy Carnival Las Vegas festival is het grootste elektronische dance festival van Noord Amerika en zal plaatsvinden van 22 tot en met 24 oktober.

Austin City Limits Music Festival is een festival dat acht verschillende stages heeft met verschillende muziek genres. Dit festival vindt plaats van 1 tot en met 3 oktober en van 8 tot en met 10 oktober.

Life Is Beautiful Music & Arts Festival is een festival waarbij het draait om muziek en activiteiten omtrent kunst, educatie en eten. Dit festival vindt plaats in Las Vegas. Tot slot het festival Firefly Music Festival. Dit festival is verspreid over drie dagen en vindt plaats in Delawere. Het is het grootste kampeerfestival bij de Oostkust en dit festival kan je bezoeken vanaf 23 tot en met 26 september.

Zoals gezegd blijven we dit artikel updaten met meer landen om naartoe te reizen. Heb je ondanks bovenstaande info nog vragen? Laat het hieronder weten in de comments.

10 september 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter