Flemming, Son Mieux, Claude en Wende Ambassadeurs van de Vrijheid

Flemming, Son Mieux, Claude en Wende Ambassadeurs van de Vrijheid

Op 5 mei vieren we de vrijheid op veertien bevrijdingsfestivals, één in elke provincie en twee extra in Amsterdam en Den Haag. Flemming, Son Mieux, Claude en Wende zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid. Ze treden op in verschillende steden en verdiepen zich in onze vrijheid.

Facebook Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Ambassadeurs

De ambassadeurs gaan een aantal bevrijdingsfestivals af en zorgen voor optredens. Zo staat Flemming, na de ontsteking van de vlam, op mainstage in Brabant, zet Son Mieux met hun muziek negatieve ervaringen om in een hoopvolle boodschap, wil Wende als ambassadeur uitdragen dat vrijheid een universeel basisrecht zou moeten zijn en sluit Claude het festival af in Zeeland.
Naast de optredens zullen de ambassadeurs in aanloop naar 5 mei zich verdiepen in de vrijheid. Flemming zegt ‘Mijn surinaamse opa is naar Nederland gekomen voor de vrijheid’, vandaar dat hij voorafgaand aan het festival een podcast over zijn Surinaamse roots maakt. Son Mieux gaat in gesprek met een gevluchte Russische artiest, Wende verdiept zich in de vrijheid van meningsuiting en Claude bezoekt een AZC.

Facebook bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Festivals

Op de bevrijdingsfestivals treden de ambassadeurs met meer dan honderd andere artiesten op. Van opkomende artiesten tot (inter)nationale headliners. Van rock tot pop, van techno tot house en alles daartussen. Naast de optreden bestaat het programma uit verschillende activiteiten per provincie. Denk aan activiteiten als lezingen, samen eten, spreken over vrijheid en interactieve workshops over diversiteit. Een aantal programma’s en line-ups zijn al bekend gemaakt. Bekijk ze per festival pagina. Brabant, Den Haag, Drenthe, Fryslân, Gelderland, Groningen, Haarlem, Limburg, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid Holland. (Info over Amsterdam en Flevoland volgt binnenkort.) De bevrijdingsfestivals zijn gratis en voor alle leeftijden, jong en oud!

11 maart 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter