Gaat Kingsland Festival opnieuw het wereldrecord confetti schieten verbreken?

Gaat Kingsland Festival opnieuw het wereldrecord confetti schieten verbreken?

Ook dit jaar vindt het grootste Koningsdag festival van Nederland in Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente, maar dit jaar is er bij Kingsland een nieuwe stad bijgekomen: Rotterdam!

Om dit te vieren gaat de organisatie voor de tweede keer proberen het wereldrecord confetti schieten te verbreken samen met Kris Kross Amsterdam. Hoe gaan ze dat nou doen? 6.000 van de 22.000 aanwezige bezoekers krijgen van de organisatie een confetti popper die ze om precies 19:00 uur bij de Mainstage mogen afschieten.

Dit is niet de eerste keer dat Kingsland een record probeert te verbreken. Het is namelijk een soort van Kingsland-traditie geworden. Zo hebben ze in alle steden tegelijk het Wilhelmus gezongen, recordpogingen proosten gedaan en vorig jaar een wereldrecordpoging confetti schieten. Dat was toen onder leiding van Armin van Buuren een erg groot succes. Daarom heeft de organisatie besloten om het record dit jaar te verbreken, maar dan in de nieuwe stad: Rotterdam!

Vorig jaar schoten 5.000 festivalbezoekers een confetti popper af, toen werd het record uit het internationale Guiness Book of Records van 3.043 confetti poppers verbroken. Dus ga alvast oefenen met het schieten van een confetti popper, want dit wil je zeker niet missen!

De tickets voor Kingsland 2019 zijn nog steeds te koop! Voor €43,20 heb jij een kaartje voor Kingsland Rotterdam. Wacht niet te lang, want deze tickets zijn bijna uitverkocht.

16 april 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter