Geflopt FYRE Festival kondigt tweede editie aan

Geflopt FYRE Festival kondigt tweede editie aan

Kennen jullie dat verhaal nog van dat geflopte festival in 2017? Inderdaad: FYRE Festival. De organisator, Billy McFarland, wil het festival een nieuw leven in blazen. Tickets voor een tweede editie zijn zelfs al in de verkoop gegaan. Hoe zat het ook alweer met FYRE Festival en wat kunnen we verwachten van een tweede editie?

Eind 2024 op de Caraïben

Wie het festival wil bezoeken moet nog even geduld hebben. FYRE Festival II vindt namelijk pas plaats in het weekend van 6 december 2024. The Caribbean staat nu als locatie aangegeven. De kans is groot dat het, net zoals vorige keer, op een eiland in de Bahama’s wordt georganiseerd. Hopelijk is de uitvoering dit keer beter want in 2017 was FYRE Festival een grote flop. Grote artiesten en influencers werden toen aangekondigd en de camping zou mega luxe zijn. Daar kwam echter niets van terecht: de grote namen kwamen niet opdagen en het verblijf was zeer karig opgezet. Het schrale broodje kaas waar je zo $20 voor kon afrekenen blijft het meest hangen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

 

Netflix documentaire

Het festival viel zo tegen dat Netflix besloot er een documentaire over te maken: FYRE: The Greatest Party That Never Happened. Hierin is te zien dat het luxe aangekondigde festival toch niet zo classy blijkt te zijn. We willen niet al te veel spoilers verassen maar de organisators McFarland als ook rapper Ja Rule komen er niet best vanaf. Daarom is het des te opmerkelijker dat McFarland het festival nu opnieuw wil organiseren.

Eerste ticketfase al uitverkocht

De eerste honderd tickets voor FYRE Festival II zijn al uitverkocht. Kaartjes in de volgende ticketfase zijn te koop voor liefst $799 (wachtlijst hier te vinden). Wat je daarvoor krijgt (locatie, line-up en aankleding) is nog niet bekend. Tickets in de laatste fase lopen op tot liefst $7.999. Mocht je er graag bij willen zijn dan kun je het een kaartje dus het beste zo snel mogelijk kopen. Maar we hebben je gewaarschuwd: het vorige festival was een ramp en niks wijst er nog op dat de tweede editie beter wordt.

24 augustus 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter