Grote prijs voor Joost, DI-RECT en Froukje

Grote prijs voor Joost, DI-RECT en Froukje

Afgelopen donderdag 21 maart vonden in Den Haag de 3FM Awards plaats. Tijdens de 3FM Awards worden er verschillende muziek prijzen uitgereikt aan Nederlandse artiesten in verschillende categoriën. Op één categorie na, worden de winnaars bepaald door luisteraars die de afgelopen tijden konden stemmen op hun favoriet.

Meest gedraaide nummer
De enige prijs die niet door luisteraars wordt gekozen is de Schaal van Rigter Award. De winnaars zijn Maan en Goldband met hun nummer Stiekem. Dit nummer is afgelopen jaar het meest gedraaide Nederlandse nummer op radio 3FM.

Beste artiest

In de categorie Beste artiest kreeg Joost Klein de meeste stemmen. Joost staat de afgelopen weken al in de spotlights door zijn deelname aan het Songfestival en daar komt de 3FM Award voor beste artiest nog is bij op. Ook de fans van Joost wonnen door hun grote liefde voor de artiest een prijs, namelijk de Beste fan Award. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Twee prijzen op één avond

Zangeres Froukje heeft maar liefst twee prijzen binnen weten te slepen. Ze had de meeste stemmen in de categorie Beste album, voor haar fantastische album Noodzakelijk verdriet. Ook mag ze de award Beste Song in haar zak steken. Deze won ze met het nummer Kwijt. Froukje had tijdens de uitreikingen een optreden een kon dus niet aanwezig zijn. Goede vriendin S10 nam de prijzen voor haar in handen.

DI-RECT

De Haagse band DI-RECT heeft de afgelopen jaren al meerdere 3FM Award binnengesleept. Dit jaar wonnen ze in de categorie Beste groep, dit was ze nooit eerder gelukt. De band bestaat 23 jaar en dit is zelfs langer dan dat de 3FM Awards bestaan. Keer op keer houden ze de aandacht vast van hun fans. Zo ook met hun nieuwe album Sphinx.

Beste nieuwkomer

Het nieuwe 3FM talent Roxy Dekker won door haar opkomst het afgelopen jaar de award voor Beste nieuwkomer. Ze is binnen no-time populair geworden met haar hits Anne-Fleur vakantie en Satisfyer.

De Beste indie act Award ging naar het trio WIES, de band werd gezien als grote belofte en dat maakte ze afgelopen jaar waar. Claude en Suzan & Freek willen iedereen bedanken voor het stemmen op hun nummer Vas-Y (Ga maar). Door de vele stemmen wonnen ze al beste samenwerking.

22 maart 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter