Hello Festival krijgt mogelijk weer nieuwe naam

Hello Festival krijgt mogelijk weer nieuwe naam

Update 24-11-18: Hello Festival gaat verder onder de eigen naam. Het had de naam al eerder geregistreerd dan organisatie 4PM die onder dezelfde naam een aantal feesten tijdens oud & nieuw geeft.

Al meer dan vijftien jaar wordt Retropop georganiseerd in Emmen. Dit jaar besloot de organisatie om het evenement een nieuwe naam te geven: Hello Festival. Bands waren volgens de organisatoren niet blij met de term ‘retro’ en daardoor werd het lastig om acts te strikken. Maar of de naamswijziging naar ‘Hello’ een verstandige keuze is moet nog blijken. Er worden namelijk ook andere feesten georganiseerd onder deze naam.

De organisatie 4PM Entertainment geeft tijdens oud & nieuw ook feesten onder deze naam, in Den Bosch, Enschede en Maastricht. 4PM wil nu dat Hello Festival (het oude Retropop) de naam veranderd. “Twee festivals met dezelfde naam is niet alleen op alle fronten erg onhandig. Het is een inbreuk op het merken- en handelsnaamrecht. Wij hebben de naam officieel geregistreerd”, zo meldt 4PM tegenover NU.nl.

Mocht het Drentse festival zijn naam niet veranderen dan dreigt 4PM met vervolgstappen. Mogelijk krijgt Retropop Hello Festival dus weer een nieuwe naam binnen korte tijd. Ondertussen heeft het al wel weer een aantal nieuwe artiesten aangekondigd. De Britse zangers Paul Carrack en Midge Ure treden op de zondag op. Eerder waren onder andere al Lenny Kravitz en Golden Earring aangekondigd.

17 november 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter