Het Nest Festival: Een Groen Paradijs vol muziek, creativiteit en veelzijdigheid

Het Nest Festival: Een Groen Paradijs vol muziek, creativiteit en veelzijdigheid

Als voormalig Nijmegenaar (wél in hart en nieren!) is het altijd een feest om terug te keren naar de stad waar mijn liefde voor elektronische muziek begon. Dubbel feest dus als je terugkeert voor een festival. Het was letterlijk terug naar Het Nest afgelopen weekend, waar het Nijmeegse Goffertpark het epicentrum van muziek, kunst en cultuur vormde.

Genieten onder de sterren

Traditiegetrouw werd ook dit jaar het festival afgetrapt op de vrijdagavond met een knaller van een buitenbios. Onder de (gelukkig) heldere sterrenhemel van een prachtige zomeravond konden festivalgangers en filmfanaten genieten van de film ‘Druk’. Een unieke en sfeervolle manier om een festival te beginnen.

Het groene Hert

Als een groen festival heeft Het Nest zich toegewijd aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bezoekers worden aangemoedigd om milieuvriendelijke keuzes te maken, zoals het hergebruiken van bekers en het scheiden van afval. Dit initiatief draagt bij aan het behoud van de prachtige natuurlijke omgeving van het Goffertpark en laat zien hoe festivals kunnen floreren zonder de planeet te schaden. Het Nest Festival inspireert niet alleen met muziek en creativiteit, maar ook met haar inzet voor een groenere toekomst en dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe!

Kunstzinnige magie

De stages waren ruim opgezet en aangekleed met zeer creatieve en kleurrijke decors, met elk van hen geïnspireerd op vogelthema’s die het gevoel van Het Nest benadrukten.

Van de house beats bij “De Kuul” tot het zonovergoten “Koekoeksnest,” en van de BPM Kathedraal “De Kooi” tot de elektronische rauwe vibes van “Raaf,” elke stage bracht een unieke ervaring met zich mee. “Broedplaats” zorgde voor een plek waar lokaal talent een podium kreeg, terwijl “Radio Overdose” de zintuigen prikkelde met een brede selectie van eigenzinnige elektronische klanken.

Elke stage bood festivalgangers een unieke reis in geluid en sfeer. Het was een waar genoegen om van de ene naar de andere stage te dwalen en te genieten van de verschillende muzikale en creatieve avonturen die ze te bieden hadden. Het terrein had zelfs een soort kabouter discobos vol discoballen en paddenstoelen; erg vet en sprookjesachtig!
Last but not least bood de Nimmalaya de festivalgangers een betoverend perspectief op het festivalterrein, waar zij van bovenaf de magie van Het Nest konden aanschouwden.

Veelzijdige line-up

De veelzijdigheid aan elektronische muziek was werkelijk indrukwekkend. Van hypnotiserende techno tot opzwepende house, er was voor ieder wat wils. De verschillende stages boden een brede selectie van subgenres en gaven artiesten de kans om hun unieke stijlen te laten schitteren.

De stralende zon gaf het Goffertpark een feestelijke gloed en zorgde ervoor dat de bezoekers zelf ook stralend dansten en genoten van de muziek. Onder de warm zonnestralen genoten we met volle teugen van de krachtige optreden van onder meer Dj Holographic, Dam Swindle en Perdu.

Ook de afsluitende acts, Denis Sulta en Clara Cuvé, stelden niet teleur. De Britt Denis Sulta is een graag geziene gast in Nijmegen. Zijn melodische en verfijnde sets zijn een garantie voor succes. De Duitse Clara Cuvé is daarentegen vrij nieuw in de scene. Onder de vleugels van de inmiddels toch legendarische Kobosil, weet zij zich echter in rap tempo de techno ladder te beklimmen. Hoewel totaal verschillend in sound, raken beide afsluiters de harten van het publiek en wisten zij de avond met een knal af te sluiten.

Extase wint van de kater

Wat Het Nest (én Nijmegen) echt bijzonder maakt, is de ongelooflijk gemoedelijke en fijne sfeer. Iedereen is welkom en dat is voelbaar. Er hing een gevoel van verbondenheid en vreugde in de lucht, en dit droeg bij aan de onvergetelijke ervaring van de dag. Zoals de organisatie op Instagram al schreef ‘Extase wint van de kater’. Helemaal waar! Wij hebben genoten en kijken uit naar volgend jaar!

Geschreven door: Michael van Hooft

4 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter