Hoe bereid ik me voor op een koningsdagfestival?

Hoe bereid ik me voor op een koningsdagfestival?

We mogen eindelijk weer koningsdag vieren en wát hebben wij er veel zin in. Zorg dat je goed voorbereid naar je favoriete festival gaat. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet waar je aan moet denken.

Weersverwachtingen

Qua weer zal het op koningsdag prima te vertoeven zijn. Wij raden aan om in laagjes te kleden voor komende woensdag. Zo kan je altijd wat aan doen wanneer je het koud krijgt en altijd wat uitrekken wanneer het warmer wordt.

Het ziet er naar uit dat het niet gaat regenen, maar neem voor de zekerheid ook een poncho mee als je naar een buitenfestival gaat. Bij sommige festivals is het mogelijk om alvast een locker aan te schaffen. Dit kan je doen, want dan sta je straks nog sneller bij je favoriete artiest.

Timetable + plattegrond

Veel festivals hebben haar timetable al gedeeld met ons. Kijk op de festivalpagina van het festival waar jij heen gaat en begin maar met puzzelen. Ook kan je de plattegrond van veel festivals daar al vinden. Bestuur deze goed, zodat jij optimaal van het terrein kan genieten.

Wat ook handig is om vooraf te doen, is om alvast je tickets op te zoeken. Zo ben je er zeker van dat je ze hebt en niet bij de ingang nog staat te zoeken. Neem ook altijd je ID-bewijs, paspoort of rijbewijs mee naar een festival. Er kan namelijk gecontroleerd worden op leeftijd.

De heen- en terugreis

Zoek van te voren alvast uit hoe je naar het festivalterrein komt en hoe je na afloop weer naar huis kan. Bij sommige festivals rijden er ook pendelbussen vanaf de stations in de buurt van dat festival. Zoek via 9292 alvast je treinreis uit, als je bijvoorbeeld met het OV gaat.

Ben jij er nog niet uit naar welk festival je wilt gaan? Kijk dan op onze koningsdagagenda en kies er eentje uit!

Het allerlaatste wat je moet doen is genieten van het festival waar jij heen gaat! Geniet in de zon, drink een lekker drankje en geniet van de muziek.

Wij van Festival Fans wensen jullie een hele goede koningsdag toe!

25 april 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter