Hoe koop je tickets op TicketSwap?

Hoe koop je tickets op TicketSwap?

Je herkent het wel. Je wil zo graag naar bijvoorbeeld Lowlands, maar je was helaas net te laat met een ticket scoren. Een van de weinige opties die je dan nog hebt,is om op zoek te gaan naar tickets die andere mensen verkopen. Het nadeel hiervan is dat de tickets vaak een stuk duurder worden verkocht, omdat de verkoper hier flink wat winst op kan maken. Een ander nadeel is dat je niet zeker weet of het wel betrouwbaar is. Wat als je betaalt en je helemaal geen tickets binnenkrijgt? Om dit te voorkomen is het slim om je tickets via TicketSwap te kopen. Dit is een veilig, makkelijk en eerlijk platform, waar je tickets kan kopen en verkopen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je veilig een ticket koopt via TicketSwap.

Wat is TicketSwap?

TicketSwap is een site waar je tickets kan kopen en/ of verkopen voor concerten, festivals, theater, sportevenementen en dagjes weg. Het fijne aan TicketSwap is dat het een veilige, eenvoudige en eerlijke plek is. Verder kan de verkoper tot 20% winst vragen. Hierdoor krijg je dus niet te maken met woekerprijzen.

Mag iedereen zomaar tickets verkopen?

Een van de vragen die in je opkomt als je een ticket wilt kopen, is of het geen fake account is en of diegene wel echt het ticket in bezit heeft. Om ervoor te zorgen dat het zo betrouwbaar mogelijk is, neemt TicketSwap verschillende maatregelen:
1. TicketSwap controleert iedere koper en verkoper: TicketSwap vraagt naar de gegevens van in dit geval de verkoper. Er wordt onder andere gevraagd naar een geverifieerd telefoonnummer en e-mailadres.

2. Elk ticket wordt onderzocht: Zodra het ticket via het systeem online is gezet, wilt TicketSwap het zo snel mogelijk controleren. Ze kijken onder andere naar de prijs, datum en locatie. Verder worden alle barcodes van de tickets die online staan gecontroleerd. Hierdoor voorkomt TicketSwap dat er dubbele plaatsingen op de site komen te staan.

3. Secure Swap: Secure Swap is mogelijk gemaakt, doordat TicketSwap samenwerkingen aangaat met organisatoren en ticketbedrijven. Secure Swap zorgt ervoor dat de verkochte tickets onbruikbaar worden gemaakt en de koper een geheel nieuw ticket met een nieuwe barcode krijgt. Hierdoor is het niet mogelijk voor de verkoper om het verkochte kaartje alsnog zelf te gebruiken. Of Secure Swap van toepassing is, kan je zien aan het Secure Swap logo bij de advertentie.

Meer maatregelen om veiligheid te garanderen

Zoek de naam van de verkoper op via Facebook en Google

Veel accounts zijn gekoppeld aan Facebook. Typ de voor- en achternaam in op de zoekbalk bij Facebook. Als het goed is vind je dan het account van de persoon die het ticket verkoopt. Kijk op dit profiel bijvoorbeeld naar het aantal vrienden en foto’s dat die persoon heeft. Heeft de persoon maar 30 vrienden, waarvan dit allemaal verschillende mensen over de hele wereld zijn? Dan is de kans al wat groter dat er iets niet klopt.Je kan veel informatie van Facebook afhalen. Let op: het kan ook voorkomen dat mensen een ticket willen verkopen op TicketSwap en daar een Facebook account voor moeten aanmaken. Een ‘leeg Facebook account’ betekent dus niet automatisch dat het minder betrouwbaar is. Daarnaast kan het vanwege privacy voorkomen dat mensen hun eigen naam niet online willen hebben staan.

Verder kan je de voor- en achternaam ook nog intypen in de zoekbalk bij Google. Komen er artikelen tevoorschijn die in negatieve zin over de verkoper gaat, of is de persoon helemaal niet te vinden op Google en lijkt het bijna alsof hij niet bestaat? Dan is de kans al groter dat het minder betrouwbaar is dan bij verkopers zonder deze resultaten via Google.

Hoeveel kaarten heeft de verkoper aangeboden/ verkocht?

Het is normaal dat mensen af en toe hun ticket willen/ moeten verkopen. Het is echter wel raar als iemand bijvoorbeeld 20 tickets verkoopt, die allemaal van hetzelfde evenement afkomen (Verschillende dagen, parkeertickets, lockers etc.). Let dus op het aantal aangeboden en het aantal verkochte tickets bij een verkoper. De kans is namelijk aanwezig dat deze kaarten expres in grote hoeveelheid worden opgekocht, zodat ze het duurder kunnen maken dan de oorspronkelijke prijs. Verder is er ook een site waarbij je ticketoplichters en onbekende websites op kan zoeken. Op deze site worden onder andere Facebook namen, bekende rekeningnummers, bekende telefoonnummers en bekende e-mailadressen vermeld. Als de naam van de verkoper waar jij jouw ticket van wil kopen op deze site vermeld staat, weet je dus zeker dat dit een oplichter is.

TicketSwap is van zichzelf dus al een veilige site. Het is dus eigenlijk helemaal niet nodig om meer research te doen naar de ticketverkoper. Twijfel je alsnog? Dan kan je natuurlijk gebruik maken van bovenstaande tips. Je kan natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan TicketSwap! Wil je weten waar je veilig tickets kan kopen? Kijk op de site van Weet Waar je Koopt.

12 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter