Hoe maak je de beste festivalfoto?

Hoe maak je de beste festivalfoto?

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer om heen. Op iedere hoek van het festival is wel een groepje, voornamelijk meiden, bezig om dé perfecte festivalfoto te maken. Bijna iedereen is wel eens gevraagd om een foto te nemen van een ander, maar was achteraf toch niet zo blij. Om de foto vervolgens vijf minuten later opnieuw te maken, alles om die ene perfecte groepsfoto te schieten. Hoe maak je nou de beste festivalfoto?

Hoe maak je die beste foto nou?
Nog een aantal handige tips om aankomende weekend een goede festivalfoto te maken.

1. Light is key!
We weten allemaal wel dat het licht op een foto enorm bepalend is, maar nog even een herinnering omdat dit toch echt hét je foto kan maken of breken. Zorg voor voldoende licht zodat je foto niet te donker is maar ook voor niet te veel licht of tegenlicht zodat je foto overbelicht wordt. Ga dus nooit tegen de zon in staan, tenzij de zon al wat lager aan de hemel staat en je deze natuurlijk gebruikt als special effect op je foto! 😉

2. Locatie
Het festival terrein bestaat natuurlijk niet alleen uit de mainstage. Een foto op een wat rustiger plekje op het terrein zorgt voor een minder drukker achtergrond op je foto, waardoor jij zelf alleen maar beter uit komt en jij de show steelt in plaats van je buurman in zijn glitterpakje. Daarnaast hebben vele festivalterrein prachtige verborgen plekjes. Zo zorg je ook nog voor wat creativiteit.

3. Niet op één paard wedden
Zorg ervoor dat je iets te kiezen hebt en maar meer dan voldoende foto’s. Tegenwoordig maakt je telefoon vaak automatisch live foto’s waardoor je precies dat ene moment kan kiezen. Maar beter een foto te veel dan te weinig vinden wij. Mocht je gevraagd worden om een foto van een andere te maken is onze tip dan ook. Maak zo veel mogelijk foto’s dan is die andere blij en wie weet is het wel jouw openingsmove voor de rest van de avond 😉

4. Unieke outfit
Op festivals doet iedereen erg zijn best om er zo mooi en opvallend mogelijk uit te zien. Trek dus je mooiste outfit uit de kast, neem je prachtigste accessoires mee, gooi jezelf onder met glitters en shine als nooit te voren. Hierdoor is je foto toch net wat unieker.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Alles voor de likes
En mochten we hem nou te pakken hebben, dat ene shot wat de festivalsfeer precies te laat zien, wat doen we er dan mee? Nou het merendeel plaatst de foto op Instagram. De meeste mensen checken hun Instagram in de avonduren, maar uit onderzoek is gebleken dat je zelf het beste of rond 10:00 ochtends of 22:00 uur avonds je foto kunt plaatsen om de meeste likes te vangen.

Herinneringen aan festivals
Mocht je nu niet zo van het digitale tijdperk zijn en wil je graag van jouw festivalfoto een tastbare herinnering maken. Je kunt er ook voor kiezen om je foto op canvas te laten afdrukken. Dit levert dan misschien wel geen likes op maar wel een super leuk aandenken aan de muur.

Al deze tips dit weekend al in de praktijk brengen? Check onze festivalagenda om je beste festivalfoto ooit te maken.

31 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter