Hoe overleef ik: een weekend op de Intents festival camping

Hoe overleef ik: een weekend op de Intents festival camping

Komend weekend is het weer zo ver. De stoffige bolderkar mag de schuur uit worden getoverd en de tentstokken mogen van zolder worden gehaald. Het is weer tijd voor een driedaags avontuur tijdens het Intents festival weekend! Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het Brabantse plaatsje Oisterwijk. Het is uiteraard essentieel om goed voorbereid op reis te gaan, vooral als je een heel weekend weg blijft. Daarom hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet. Zo ben je optimaal voorbereid voor een weekend kamperen.

Facebook Intents

 Waterflessen en koude drankjes

Mogen we de weersverwachtingen geloven, dan wordt Intents een warm weekend. Met een voorspelling van meer dan 20 graden op de zondag kan je als festivalganger je maar goed voorbereiden. Het is erg belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Zeker als je de hele middag in de brandende zon staat te stampen tussen een drukke massa aan mensen. Zorg dat je op je campingplek genoeg flessen met drinken hebt staan.

Gelukkig bevat de camping verschillende waterpunten om je drinken onbeperkt bij te vullen. Dat scheelt, want zo hoeft niemand uit te drogen. Let er wel op dat deze punten af en toe ontzettend druk kunnen zijn. Het is dus handig om meerdere flessen tegelijk te vullen, zodat je een voorraad bij je tent kan houden. De volgende vraag is natuurlijk hoe je op een warme dag ervoor kan zorgen dat dit water niet meteen lauw is. Daar zijn uiteraard ook een paar tips voor. Veel mensen gebruiken een thermosfles of thermoskan voor koffie en thee, maar wist je dat deze producten ook uitstekend werken om je drinken voor lagere tijd koud te houden? Het isolerende materiaal dat wordt gebruikt om hitte vast te houden, werkt namelijk ook bij het vasthouden van kou. Heb je geen thermosfles? Dan werkt aluminiumfolie ook tegen de warmte. Wikkel je flessen in deze folie en de warmte blijft buiten de fles. Naar mate de tijd, wordt het water uiteindelijk toch wel warm maar het blijft in ieder geval voor langere tijd wat kouder.

Aluminiumfolie tegen warmte is niet het enige wat kan werken. Als het dan toch gaat regenen, kan je maar beter dit water op de juiste manier besteden. Zet bijvoorbeeld je bier in een gat met water en dit zorgt ervoor dat deze langere tijd koel blijven.

Facebook Intents

Tips voor op de camping

Niet alleen wordt er zonnig weer voorspelt, maar ook zijn er waarschijnlijk erge regenbuien op komst. Om niet een heel weekend in een natte tent wakker te worden is het belangrijk om hier ook de juiste voorbereiding voor te treffen. Voor de mensen die van plan zijn om te slapen, zijn de volgende tips enorm handig:

Voorkom een klam kussen door deze in je slaapzak te stoppen. Zo heb je ‘s avonds geen last van een vochtig kussen waar je de hele nacht nog op moet liggen. Hoewel het overdag een heerlijke temperatuur gaat zijn, koelt dat in de latere uren waarschijnlijk af. Leg een wollen deken onder je slaapzak of luchtbed voor extra isolatie.

Gezien de plassen water die waarschijnlijk de hele camping doen overstromen, zijn een snorkel en zwembroek geen overbodige luxe! Grapje. De organisatie van Intents zorgt met sleuven en gaten ervoor dat de regen op het festivalterrein zo spoedig mogelijk wordt weggespoeld. Hou er rekening mee dat de camping waarschijnlijk een ander verhaal is. Door de grote grasvlakte is dit lastiger te reguleren en zal de camping na enkele regenbuien wel een natte bedoeling zijn. Zet daarom je tent altijd op een grondzeil. Zo voorkom je een waterbed en worden de spullen in de tent niet meteen nat. Plaats je spullen ook niet tegen de tentwanden aan. Mocht de tent niet waterdicht zijn, kan regen via de tentwanden eenvoudig de spullen nat maken.

Veiligheid

Voor extra veiligheid van jouw tent en spullen kan een slotje op de tent altijd voor deze extra zekerheid bieden. Koop een simpel slot en voorkom dat er onbekenden onaangenaam je tent in kruipen. Helaas, gebeurt dit wel eens. ‘Bij een vriend van mij, was er vorig jaar een onbekende man in zijn tent gekropen,’ vertelt Britt. ‘Eerst moesten we er wel om lachen, maar achteraf gezien was het eigenlijk heel vies.’

Heb je een grote tent? Zet je stoelen dan binnen op het moment dat je naar het festivalterrein vertrekt. Jammer genoeg zijn er ook mensen die rondneuzen in andermans spullen en al het bruikbaars mee willen nemen. Klapstoeltjes zijn het vaakst de dupe hiervan.

Hygiëne

Natuurlijk is hygiëne als een van onze basisbehoeftes ook erg belangrijk. Op de camping zijn uiteraard verschillende locaties om te kunnen douchen. In de ochtend staat hier het langst een rij. Wil je graag snel klaar zijn? Dan is het aan te raden om in de avond te gaan douchen of in de gratis uren tussen 06:00 en 09:00. De douches bevatten geen haakjes of plekken om je spullen kwijt te kunnen. Wat moet je dan? Een kleerhanger! Neem een kleerhanger mee zodat je daar in ieder geval je handdoek en kleding aan kan hangen. Dat scheelt een hoop natte kleding.

Vertrek als échte kampeerder met een rol wc-papier naar het toilet. De kans is groot dat deze bij de wc’s op zijn, en je wilt daar niet staan zonder je papier. Ook kunnen sommige toiletten niet volledig schoon zijn, dus is een frisse doek sowieso geen overbodige.

Honger?

Dat kan wellicht wel een keer voorkomen in het weekend. Natuurlijk kennen we allemaal de culinaire snack van een bolletje en een paar knakworstjes maar wist je dat een kleine waterkoker ook voor vele gerechten kan zorgen? Warm je pasta of noodles op en geniet van een warme maaltijd. Bij de toiletten is stroomvoorziening aanwezig, dus tijdens het koken van je maaltijd is een uitstapje naar een stopcontact wel nodig.

Facebook Intents

Stay healthy…

Op Intents is een ‘zero tolerance’ beleid. Dat betekent dat drugs niet zijn toegestaan. Echter is het voor de organisatie lastig te controleren of niemand dit mee naar binnen neemt. Mocht er toch iets misgaan, ga altijd naar de EHBO. Deze mensen zijn daar voor jou en om jou te helpen. Laat je weekend niet verpesten door verkeerd gebruik, en trek op tijd aan de bel. Zie je dat het niet goed gaat bij iemand anders? Haal ook dan meteen de EHBO erbij. EHBO-posten zijn altijd aanwezig op de camping. Zoek bij aankomst meteen waar deze posten te vinden zijn. Dan weet je altijd waar je eventueel terecht kan.

Als jij of iemand anders zich niet goed voelt, dan kan je altijd terecht bij hulpverleners. Desondanks is het altijd handig om zelf ook voorbereid te zijn op (eerste hulp) problemen. Neem altijd pijnstillers, zoals paracetamol, mee. Krijg je wellicht een stijve rug door een leeggelopen luchtbed, dan is een paracetamol een juiste oplossing voor de pijn. Ook voor de katers zijn paracetamol geen overbodige luxe.

Ook een verkoudheid heb je zo te pakken. Dit is zeker makkelijk als je drie dagen in een natte tent ligt. Neusspray en keeltabletten zijn daarom ook handig. Na dagenlang stampen kan het maar zo voorkomen dat je voeten het begeven. Vergeet daarom ook absoluut geen blarenpleisters mee te nemen. Uiteraard kan je bij de EHBO altijd terecht voor deze benodigdheden, maar kan het zeker geen kwaad als je deze zelf op zak hebt.

Met de regen kan de volgende boosdoener wel meevallen, maar mocht het toch een warme dag worden, wil je altijd voorbereid zijn op de mug. Leg daarom een muggenspray in je tent en gebruik deze om geen last te krijgen van een vervelend zoemend beest dat je de nacht lang wakker houdt.

Nu de belangrijkste tips op een rijtje staan, is de beste tip over: geniet ervan. Of de zon de hele dag staat te schijnen of dat de camping eindigt in een waterpark. Probeer vooral te genieten van het weekend want het is zo voorbij. Laat je pret niet bederven door het weer en probeer er het beste van te maken. Tot komend weekend!

Heb je op de camping hulp nodig of vragen? Er zijn er meerdere IntentsCity hallen waar je dag en nacht terecht kan voor hulp en vragen.

Facebook Intents

Geschreven door Eva Thijs

28 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter