Hoe reis je het makkelijkst naar buitenlandse festivals?

Hoe reis je het makkelijkst naar buitenlandse festivals?

Buitenlandse festivals worden steeds populairder onder Nederlandse festival fans. Veel bezoekers maken er een mini vakantie van. Wat ook scheelt is dat de prijzen van en op festivals in het buitenland, en dan vooral in het Oosten van Europa, een stuk lager zijn dan hier. Maar wat is nou de makkelijkste, snelste en goedkoopste manier op festivals buiten Nederland te bezoeken. We zetten een aantal reis opties op een rijtje.

De laatste jaren zien we vooral grote festivals opkomen in landen als Hongarije, Kroatië en Tsjechië. Sziget en EXIT bestaan al jaren, maar de laatste jaren zijn daar bijvoorbeeld ook Sea Dance en Dimensions bijgekomen. Waarom trekken dit soort festivals elk jaar zo veel Nederlanders? Het is in deze gebieden vaak warmer, je betaalt veel minder voor een biertje (eigenlijk voor alles) en het voelt als een echte vakantie, ook al ben je maar een aantal dagen weg.

Deze festivals bieden soms naast het ticket ook de optie aan om er vervoer bij te boeken. Echter heb je hier vaak beperkte keuze in. Je kunt een kaartje + vervoer ook aanschaffen bij partijen zoals Festicket en Festival.Travel, festivals werken vaak met deze sites samen. Liever zelf je vervoer regelen? Trein-, vlieg- of bus tickets naar buitenlandse bestemmingen zijn makkelijk te vergelijken via sites als omio.nl. Zelf met een groepje toeren met auto/camper is natuurlijk ook mooi, ben je natuurlijk wel iets meer tijd kwijt.

Waar moet je op letten als je vervoer boekt naar een buitenlands festival? Met het vliegtuig heb je weinig plek om al je kampeerspullen mee te nemen, of je betaalt als snel veel geld extra. De reistijd met de auto wordt vaak onderschat. Vooral de terugweg kan slopend zijn als je de dag na het festival weer huiswaarts keert. Een busreis is gezellig, maar er wordt vaak weinig geslapen. De trein pakken dus? Zeker een aanrader van ons! Er rijdt zelfs een speciale Sziget Express. Helaas geldt dit niet voor alle festivals…

22 februari 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter