Hoe vind je livesets terug van je favoriete festival?

Hoe vind je livesets terug van je favoriete festival?

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je hoort een nummer op een festival en je kan maar niet op de naam komen. Je probeert het uit te leggen aan je vrienden na het feest maar ook zij weten het niet. Hoe ga je dit nummer nou ooit terugvinden? Ook Shazam kan je niet altijd tehulp schieten, als een nummer bijvoorbeeld te erg is geremixt, of helemaal unreleased is.

Goed nieuws! Tegenwoordig worden van heel veel festivals en events online de livesets geplaatst. In sommige gevallen wordt hier ook een hele tracklijst aan toegevoegd! Check in dit artikel waar en hoe jij livesets terug kunt vinden van verschillende festivals. Ook kun je in dit artikel een lijstje vinden met verschillende links naar leuke livesets. Lees snel verder!

Verschillende platformen waar je kunt luisteren

Ben jij fan van Harder Styles? Yes! Deze community is wat betreft livesets online zetten is al flink uitgebreid op een heel aantal verschillende platformen. Je kunt bijvoorbeeld de Victory Forever Radio op MixCloud vinden waar vaak al snel na een festival livesets online worden gezet. Op Mixcloud zijn overigens ook voor heel wat andere genres livesets te vinden!

© Tom Doms | Awakenings

Ook op Hardtraxx, een Harder Styles website, worden dagelijks livesets online gezet met tracklijst, voor zover die ingevuld kan worden. Er worden in optredens namelijk heel wat bootlegs gedraaid of tracks die nooit gereleased zijn. Apart kun je die dan dus ook niet downloaden, maar je zult er altijd van kunnen genieten in de opgenomen liveset!

Veel te vinden op Youtube

Heb je naast het luisteren er ook liever iets bij om naar te kijken? Er worden ook vaak shows met beeld op YouTube geplaats, hierdoor kun je het festival of event nog een keer meemaken! Er zijn super veel livesets terug te vinden op YouTube. Zo zijn er voor de techno liefhebbers bijvoorbeeld Awakenings livesets terug te zien op de YouTube pagina van Awakenings.

Ben jij een type die van urban of hiphop houdt? 3 voor 12 is een YouTube account waar je verschillende livesets kunt checken per festival. Zo vind je er livesets van WOO HAH! , Lowlands en Pinkpop. Het fijne hieraan is dat je verschillende genres terug vindt op één account. Verder zijn er ook nog buitenlandse hiphop festivals zoals Wireless Festival die livesets online zet. Dit is makkelijk op te zoeken met de zoekwoorden “liveset Wireless Festival”.

© The Qontinent

Liveset Database

Niet alle genres of festivals hebben een overzichtelijk platform of pagina waar je alles meteen kunt vinden. Daarom geven we hier een aantal linkjes naar livesets van verschillende festivals en artiesten die afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. Hopelijk vind je er iets tussen! We hebben wel nog een tip voor je: Op LiveSet Database kun je per genre makkelijk livesets vinden! Maar ook daar vind je niet altijd alles. Kijk hieronder voor het lijstje!

✧ Lijst met leuke livesets ✧

© Rampage

🔊 Festivals:

🔊 Artiesten Techno & House:

🔊 Artiesten Harder Styles:

Livestreams

Kan je zelf niet naar het festival maar wil je het toch graag een beetje meemaken? Tegenwoordig streamen veel organisaties online live het event! Dus check altijd even het YouTube-kanaal van het event of festival, en de website. Misschien kun je toch even lekker doen alsof je er zelf ook bent en genieten van alle shows en visuals.

Er zijn dus heel wat sites en platformen waar je je favoriete liveset terug kunt vinden. Jammer genoeg wordt niet altijd alles opgenomen en online gezet, maar het is altijd het proberen waard want wie niet waagt wie niet wint!

22 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter