In 2024 kun je de Bankzitters zien optreden op deze festivals

In 2024 kun je de Bankzitters zien optreden op deze festivals

Met een van de grootste fanbases van Nederland achter zich, gaan de Bankzitters als een raket. Deze zomer zijn ze te zien op diverse festivals en op 17 en 18 januari staan ze zelfs in de Ziggo Dome om hun 10-jarig bestaan te vieren. Wil jij Matthyas, Robbie, Raoul, Milo en Koen graag op een festival zien deze zomer? Check dan in dit artikel op welke festivals ze zullen staan!

Festivaloptredens deze zomer

Je kan de Bankzitters met hun hits ‘Je Blik Richting Mij’ en ‘Stapelgek’ deze zomer zien op de volgende festivals: Intents Festival, Hello Festival, Sunrise Festival, WiSH Outdoor, en Live at the Lake. Als kers op de taart kun je ze op 17 en 18 januari met een soloshow in de Ziggo Dome zien om hun 10-jarig bestaan te vieren.

Foto: Dance4Liberation

De jongens richtten in 2017 samen een YouTube-kanaal op. Toen bestond de groep nog uit zeven leden, namelijk Matthyas, Robbie, Raoul, Koen, Mark en Mathijs. Met deze groep hebben ze talloze video’s opgenomen, variërend van challenges tot gamevideo’s. In 2020 vonden Mark en Mathijs het goed geweest en verlieten ze de groep.

Van YouTube naar muziek

Na een tijdje begonnen de Bankzitters hun concepten uit te breiden en gingen ze aan de slag met muziek maken. Dit begon allemaal als een grapje, waarbij alle leden solo een single uitbrachten. Later werd dit steeds serieuzer en pakten ze het op als collectief. Op 29 januari 2021 bereikten ze zelfs voor het eerst de hitlijsten met de plaat ‘Stapelgek’. Ondertussen is deze banger goud in Nederland.

 

Succesvolle shows in Utrecht en Amsterdam

Ze brachten daarna hit na hit uit en de streams stegen op Spotify. Twee jaar na hun eerste succeshit besloten ze om twee eigen shows te geven in TivoliVredenburg in Utrecht: een middagshow en een 18+ avondeditie. Dit was zo’n groot succes dat ze de boekers van de AFAS Live overtuigden om met hetzelfde concept daar nog een extra show te doen.

Foto: Dance4Liberation

Vooruitblik op de Ziggo Dome shows

Het succes kan niet op bij de Bankzitters. Ondertussen hebben ze twee shows uitverkocht in de Ziggo Dome, dezelfde zaal waar bijvoorbeeld artiesten als Kygo en de Jonas Brothers nog moeite hebben om uit te verkopen. Maar eerst staan de festivalshows deze zomer op de agenda. Wij zijn vooral benieuwd hoe deze zullen verlopen.

Header foto: Facebook Radio 538

23 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter