In gesprek met.. Han de Deco man van 7th Sunday Festival

In gesprek met.. Han de Deco man van 7th Sunday Festival

In gesprek met.. Han de Deco man

7th Sunday Festival staat bekend om haar magische decor. Elk jaar is er een thema waar het festival zich aan houdt. We spraken met de man achter het prachtige decor die er met zijn team voor zorgt dat het terrein er ook dit jaar weer prachtig uitziet..

Vertel! Wie is nou eigenlijk de grote man achter het prachtige decor?
Aangenaam, Han Kusters! Ook wel Han de Decoman. Geboren in Sint-Oedenrode, inmiddels 28 jaar en liefhebber van Hard Dance Muziek.

Voordat hij aan deze job begon heeft hij gestudeerd aan het Sint Lucas in de richting ‘interieur en exterieur vormgeving’. Daarna heeft hij zijn kennis weten te verbreden op de Design Academy, in de richting ‘mobility’.

Deze 2 opleidingen hebben hem gebracht tot waar hij nu staat:
En dat is een creatieve beleving, product of een gehele area te creëren die zowel praktisch als mooi vormgegeven is.

Waar zijn passie vandaan komt?
Iets ontwerpen en maken waar mensen voldoening en vooral ook plezier uit halen, dat is de reden waarom Han heeft gekozen voor deze baan.

“Het constant opzoek gaan naar verbazing, een glimlach, of een klein momentje van geluk”.

Hij vindt het tof om vernieuwende dingen te bedenken, ontwerpen en uiteindelijk te maken. Het mooiste hieraan vindt hij dat je uiteindelijk kan zien dat de gebruiker er met plezier van kan genieten, verbaasd is of zich enorm geholpen voelt door de toepassingen die hij ontwikkeld heeft. Er is niets zo mooi als meewerken aan area waar duizenden mensen helemaal uit hun plaat gaan op een van mijn ontwerpen vertelt Han.

Hoe ontwerp je nou een festival stage? Hoe verloopt het proces?
Er wordt begonnen met een brainstorm en snel daarna wordt er een sfeerkaart ontworpen. Wanneer ze met zijn allen een goed gevoel hebben van de sfeer, wordt er een ruw ontwerp gemaakt. Welke tent past hier het beste bij, of moet het een open air podia worden? Alle opties zijn mogelijk. “Maar mijn eerste gevoel geeft aan de beste richting”, aldus Han. Hierna wordt er steeds meer in detail getekend tot we het allemaal eens zijn met het ontwerp, dit is een proces wat vaak op en naar gaat om kwaliteit te garanderen.

Wanneer er een GO is gegeven, kan alles in gang gezet worden. Steiger constructies tekenen, opmaken van het artwork, licht en geluid plan afstemmen, platen printen, led tegels, etc. etc. Er zijn heel veel aspecten die allemaal precies goed op elkaar afgestemd moeten worden om een goed resultaat te garandeerde volgens Han. Hierdoor kan het ook wel eens frustrerend zijn wanneer er last minute wijzigingen plaatsvinden en er weer 100 dingen aangepast moeten worden. “Maar goed, we willen de beste en mooiste stages neerzetten en daar moeten we natuurlijk iets voor over hebben”!

 

Op welke stage (eigen ontwerp) is Han het meest trots?
“De Hard Nature van 2018 op 7th Sunday!” Dit omdat het de 1e en grootste stage is die Han tot nu toe heeft ontworpen en omdat zijn favoriete muziek er wordt gedraaid.

Wat we voor dit jaar kunnen verwachten?
Uiteraard wilde Han daar nog niet teveel over loslaten. Maar volgens hem hebben ze weer hun uiterste best gedaan om een super dikke ervaring neer te zetten. Mooi decor, leuke area’s en een heerlijke vibe.

Oke, een klein tipje van de sluier van Han voor jullie: er komt een hele dikke Club area op 7th Sunday…. Ga deze stage zeker even checken!    

Dit wil Han nog even kwijt:
“Ik denk dat veel bezoekers niet weten wat er zich achter de schermen afspeelt. De hoeveelheid werk en organisatie dat er bij komt kijken en de vele aspecten die we overwegen om tot een goed ontwerp te komen. We houden niet alleen rekening met de look en feel, maar ook de gebruikers ervaring. Dj’s met wensen, mogelijkheden om het überhaupt te bouwen binnen budget en alle techniek en overige zaken die allemaal naadloos op elkaar afgestemd moeten worden. Het is een uitdagende maar zeer interessante job als je het aan mij vraagt.

Vergeet niet, we beginnen op een kaal grasveld..

Ps. Het 7th Sunday Festival terrein is de rest van het jaar een mooi stukje wandelgebied. Dus ga voor de grap maar eens 2 maanden voor of 2 maanden na het evenement naar de locatie. Je zult versteld staan van het verschil”.

Bijzijn is meemaken!
Scoor je tickets voor 7th Sunday Festival hierrrrrr.

3 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter