Inspiratie voor Halloween

Inspiratie voor Halloween

Deze- en volgende week is het weer tijd voor alle Halloween feestjes van 2019! Halloween wordt elk jaar populairder in Nederland. Alle festivals die speciaal met Halloween plaatsvinden halen alles uit de kast om de sfeer er goed in te laten zitten. Om het helemaal af te maken moeten de feestgangers er natuurlijk ook op zijn “slechtst” uitzien. Heb jij  nog geen idee hoe je er qua outfit uit wilt zien? Niet getreurd, hier is de inspiratie die jij nodig hebt!

Halloween make-up

Laat jezelf helemaal gaan en make-up/ schmink je gezicht in een karakter dat iedereen de stuipen op het lijft jaagt! Geen make-up talent? Het hoeft natuurlijk niet moeilijk te zijn. Gebruik bijvoorbeeld zwarte verf of een zwart oog potlood en ga naar YouTube. Je vindt hier super simpele Halloween make-up tutorials! Door deze video’s weet jij hoe je de make-up/ schmink aan moet brengen en zal iedereen versteld staan van het eind resultaat! Doordat YouTube mega veel Halloween tutorials heeft, kan je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Extra leuk als je hier goed in bent!

Maskers

Geen zin in schmink/ make-up op je gezicht? Kijk dan eens naar maskers! (Check wel of dit is toegestaan op het festival waar jij Halloween wilt gaan vieren.) Maskers zijn simpel, maar zijn wel meteen de eyecatcher. Hierdoor kan een simpele outfit dus toch heel gaaf worden. Er is genoeg keuze, zowel voor mannen als vrouwen. We kennen natuurlijk de clown en skelet maskers al, maar als je verder zoekt zie je dat er veel meer keus is dan je zou verwachten. Van een larvenmasker, tot een bloederige stoffen zak die je op je hoofd kan zetten. De keuze is reuze!

Groepskostuums

Hoe leuk is het om met je vrienden/ vriendinnen hetzelfde kostuum te hebben! Word met z’n alle zombie cheerleaders, gevangenen of gaan jullie toch voor de La Casa De Papel look. Liever allemaal hetzelfde thema, maar wel je eigen draai eraan geven? Jullie hoeven natuurlijk niet exact hetzelfde te zijn! Denk bijvoorbeeld aan superhelden/slechteriken. Dat zijn verschillende personages, maar ze hebben wel hetzelfde thema. Verder is het ook leuk om dezelfde kostuums aan te doen, maar dan in een andere kleur. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder op de foto.

Amsterdam Halloween 2018

© Facebook Amsterdam Halloween

DIY outfit

Geen zin om veel geld uit te geven aan een Halloween outfit? Dat komt dan goed uit! Er zijn heel veel leuke ideeën om zelf je Halloween outfit compleet te maken.

Ik zal er 1 uitleggen: De spullen die je nodig hebt? Nou, dat is heel simpel: nep bloed & oude kleding. Pak een oud shirt uit de kast (die je nog past), trek het shirt aan en zorg ervoor dat de fitting zit zoals jij wilt. Knip vervolgens verschillende lijnen in het shirt en rek deze af en toe een beetje uit. Je kan met een mesje een aantal kartels proberen te maken. Als je dit hebt gedaan kan je starten met het nep bloed. Zorg ervoor dat er op verschillende plekken bloed komt te zitten, je kan ook wat bloed op je lichaam smeren. Zorg dat je vingers onder bloed zitten en haal die vingers over je arm of je been. Wat een beetje nep bloed kan doen voor je totale outfit! Misschien nog een klein accessoire erbij en je bent klaar! Andere mogelijkheden zijn kostuums die je van je eigen kleding bij elkaar sprokkelt. Je zou dus ook als Boef of schoolmeisje kunnen gaan met kleding die je thuis hebt liggen.

Amsterdam Halloween

© Facebook Amsterdam Halloween

Hopelijk heb je genoeg inspiratie gevonden, zodat jij op een van de vele Halloween festivals kan stralen! Voor zover dat mogelijk is tenminste. 😉

23 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter