Interview: DJ-duo El Capitano

Interview: DJ-duo El Capitano

Voor het Ruis festival hebben we “El Capitano” geïnterviewd. Een duo van 2 vrienden die draaien als DJ en eclectische muziek produceren. Ze hebben ook een eigen concept genaamd “The Movement”.

Hoe kwamen jullie erbij om samen als DJ duo te gaan beginnen?
Toen we nog op voetbal zaten gingen we altijd met de bus naar wedstrijden. Het vervelende was dat we geen leuke muziek hadden om voor in de bus te draaien. Vandaar dat we toen zijn begonnen met onze eigen muziek te maken. Dit heeft  iets groter uitgepakt dan alleen maar voor in de bus naar wedstrijden.

Hoe is jullie naam “El Capitano” ontstaan?
Een paar jaar geleden waren we allebei aanvoerders van ons voetbalteam, vandaar de naam “El Capitano”. Italiaans voor “De Kapitein”.

Jullie draaien de laatste tijd bijna ieder weekend in clubs of feesten en nu ook op festivals, welke plek vinden jullie het leukste om te draaien?
We draaien het liefste op festivals, maar eigenlijk hebben we geen voorkeur. Als er maar gezellige mensen zijn en er een leuke sfeer hangt, dan is het overal leuk om te draaien.

Wat vonden jullie van het “Ruis festival” in Venlo?
Het was een zeer leuk en verfrissend festival, en er hing een gezellige sfeer. We hebben ook veel geleerd van deze ervaring.

What’s next? Nog een specifiek doel dat je eind van dit jaar wilt hebben bereikt?
We willen in de toekomst graag aan wat grotere events meewerken, zoals Amsterdam Open Air en Solar.  Ook zouden we graag in de richting van Amsterdam op willen gaan.

Hebben jullie nog tips voor beginnende DJ talenten?
Creëer je eigen sound want er zijn al zoveel dj’s. Doe niet wat iedereen al doet maar kom met iets nieuws wat jou uniek maakt.

9 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter