Interview Jayh Jawson

Interview Jayh Jawson

Afgelopen weekend, zaterdag 20 December was ik te vinden bij ‘The Movement Christmas editon’ bij Grenswerk in Venlo. The Movement is een concept dat eclectische feesten geeft in verschillende clubs in de regio Limburg. Deze editie draaide er DJ’s zoals David Ghetto en waren er optredens van de rappers afkomstig uit Amsterdam Z-O, ”Sawtu Boys Money Gang” oftewel SBMG. Ook kwam Jayh Jawson deze avond een spetterend optreden geven. Jayh is een Nederlandstalige zanger, songwriter, componist, producer en gelegenheid-rapper en was afgelopen zomer op verschillende festivals te vinden. Ik mocht hem na zijn show een paar lastige vragen stellen voor Festival Fans. Lees hieronder het interview waarin hij verklapt waar we hem komend festivalseizoen kunnen verwachten en met welke artiesten hij graag in de toekomst zou willen samenwerken!

Jou echte naam is voluit; Jaouad Ait Taleb Nasser (zeer moeilijk om uit te spreken), hoe ben je bij je artiesten/bijnaam Jayh Jawson gekomen?
Het is meer een roepnaam uit mijn buurt, want zoals je zelf al zegt is mijn echte naam niet gemakkelijk om uit te spreken. Mijn vrienden hebben me daarom altijd Jayh of Jawson genoemd en dat is dan uiteindelijk mijn artiesten naam geworden.

Je bent sinds kort flink  aan het doorbreken. Je hebt enkele hits achter elkaar gemaakt en je was afgelopen zomer veel op festivals te vinden. Hoe vind je die ervaring op de festivals?
Dat vind ik echt heel cool. Er komen heel veel verschillende mensen op af. Niet zomaar de mensen die je elke week bij je optreden ziet. Het is net een wat ander publiek en soms ook wat van een oudere leeftijd. Festivals vind ik echt heel erg leuk ook omdat het natuurlijk seizoensgebonden is. Op dit moment, in de winter vinden er even geen plaats dus we leven er echt naar toe.

 

Ik kan jullie wel al vertellen dat ik sowieso op Dutch Valley te vinden ben.

 

Wat is dan je voorkeur, liever op festivals een optreden of liever in een club?
Uhm, even nadenken hoor. Ik denk niet dat ik een voorkeur hiervoor heb. Want als ik maar een van de twee zou hebben zou het sneller verveeld raken. Ik heb het alle bij nodig, de afwisseling tussen festivals en clubs is zeer belangrijk.

Kunnen wij jou in 2015 ook weer op de festivals verwachten?
Ja dat zeker, ik ben al voor een paar festivals geboekt. Welke er precies allemaal door gaan weten we nog niet zeker. Ik kan jullie wel al vertellen dat ik sowieso op Dutch Valley te vinden ben. En bijvoorbeeld met Solar zijn we nog in bespreking.

Je hebt veel hits gemaakt afgelopen tijd, zoals ‘Claimen’, ‘Een Mooie Dag’ en ‘Ik Heb Je’. De tracks Claimen en Een Mooie Dag zijn qua muziekgenre/stijl best verschillend. Welke stijl vind jij het tofste om te mogen zingen?
Dat is een goede vraag. Ik ben iemand die niet heel lang maar een ding kan doen. Ik kan meerdere muziek stijlen maken dus als ik maar een stijl zou maken zou het zoals ik net al zei heel snel verveeld raken. Ik ben in Nederland opgegroeid, voornamelijk in Amsterdam en daar krijg je zoveel te maken met verschillende muziekstijlen. Het is net als eten, als iemand vraagt; Hou je meer van Italiaans eten of van frans eten? Nou dan zeg ik, ik hou van Italiaans eten en van frans eten en ook nog eens van Turks en van Iranees en noem maar op. Want dat is leuk en lekker en raak je niet zo snel verveeld. Als je, je hele leven maar twee soorten stijlen kan eten word je snel misselijk. En dat geld dan voor mij ook qua muziekstijlen. (Een apart maar zeer goede vergelijking Jayh!)

 

De tracks samen met The Partysquad zoals ‘Ik ga hard’ en ‘Helemaal Naar De Klote’, de party liedjes om het zo maar even te noemen. Kunnen we die nog van jou gaan verwachten?
Ja zeker, die komen volgend jaar uit samen met andere artiesten. Niet van mijzelf, helemaal solo maar wel met andere artiesten samen zoals ik dat had met The Partysquad. Ik wil me eigenlijk meer gaan focussen op Nederlandse Pop muziek wat ik erg leuk vind. Dat heb ik veel minder gemaakt in vergelijking met liedjes zoals Claimen, Ik ga hard etc. Dus komende tijd ga ik me meer focussen op de pop muziek. Natuurlijk blijf ik een beetje on the side bijklussen met tracks voor in clubs en feesten.

 

Als je, je hele leven maar twee soorten stijlen kan eten zou ik erg snel misselijk worden, aldus Jayh.

 

Dan kunnen we dus veel van jou gaan verwachten komend jaar.. niet te bescheiden doen!
Verwacht maar niet té veel, ik wil me best gaan doen om zoveel mogelijk te geven natuurlijk!

Met welke artiest zou je in de toekomst een keer willen samenwerken?
Dat zijn er wel een paar hoor, maar zullen we het even op de Nederlandse bodem houden. Bijvoorbeeld met Frans Bouwer. Dat is eens iets heel anders dan waarmee ik afgelopen jaren mee heb samengewerkt. Maar bijvoorbeeld richting Voldendam lijkt me ook super leuk. Jan Smit of Nick en Simon. Of bijvoorbeeld een featuring samen met ‘Jan Dulles’, zanger van de groep de 3JS. Dat vind ik echt een zeer goede zanger!

Het jaar 2014 was een vrij goed jaar voor jou, je hebt zoals ik net al zei enkele hits gemaakt en je bent genomineerd voor de 100% NL award. Wat kunnen we nog meer van jou gaan verwachten in 2015?
Ik denk dat ik gewoon op dezelfde voet blijf doorgaan, en meer liedjes blijf maken. Je weet nooit of een liedje een hit word. Je maakt het gewoon en hoopt op het beste. Ik heb wel veel geluk gehad afgelopen jaar en nu moet ik dat gewoon blijven uitbreiden. Net als een plantje, die moet je ook gewoon water blijven geven anders gaat het dood. Ik moet ook gewoon door blijven gaan. (Weer een hele mooie vergelijking Jayh!). Ik ga zeker me best doen om er een goed jaar van te maken!

Dankjewel voor je interview en gezellige avond bij The Movement Jayh Jawson!

28 december 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter