Interview ‘Kill The Buzz’

Interview ‘Kill The Buzz’

Afgelopen donderdag tijdens ADE was ik aanwezig bij het feest Hardwell presents: ‘Revealed’. Hier draaide artiesten zoals Sick Individuals, Thomas Newson, Hardwell himself en DJ Kill The Buzz of te wel Adithya Nanuru, hem heb ik tijdens deze avond een paar lastige vragen mogen stellen. Lees hieronder hoe hij deze beantwoordde:

Hoe ben je in deze DJ wereld terecht gekomen?
Ongeveer 2,5 jaar geleden heb ik een paar bootlegs gemaakt, deze zijn opgevangen door voornamelijk Hardwell en Eric van Cleef, Eric heeft een van de bootlegs destijds in zijn radio show gedraaid. Vervolgens heb ik een plaat gemaakt ‘Partyhard’. Deze is in 2012 in première gegaan op Tomorrowland. Dat was eigenlijk mijn eerste stap naar de DJ wereld. Er kwamen langzaam  aanvragen binnen om op feesten te draaienAls eerste vroegen lokale mensen in Breda, waar ik vandaan kom van: ‘Hé je bent veel met muziek bezig, heb je zin om op ons feest te komen draaien? Ik zei natuurlijk met mijn grote mond ‘Ja is goed’, terwijl ik nog nooit echt achter een draaitafel had gestaan. Toen ik er eenmaal achter stond doe je het toch maar en kom je erachter dat het erg goed bevalt!

Hoe was die ervaring, je eerste keer achter een draaitafel? Het inspelen op publiek etc.
Ik ben al 8/9 jaar bevriend met Hardwell, dus vroeger ging ik al mee naar clubs en feesten waar hij moest draaien. Daar kon ik al een beetje meekijken hoe zoiets eraan toegaat. Toen was het dus zo, wat Hardwell altijd doet, moest ik zelf gaan uitvoeren. Dat was in het begin toch lastig, want je draait dan plaatjes die je zelf voornamelijk leuk vindt. Langzamerhand krijg je het te pakken, hoe je weet wat het publiek tof vindt en hoe je beste op hen kan inspelen.
Deze vraag heb je misschien wel vaker gehoord, maar hoe kom je aan de artiestennaam ‘Kill The Buzz’?
In 2012 werd mijn plaat ‘Party Hard’ gedraaid op Tommorowland, iedereen had het erover op social media;  van wie is die plaat?, wie is deze DJ? etc. Er kwam op een gegeven moment zo’n grote hype/buzz om die hele plaat heen. We gingen de plaat ‘Party Hard’ releasen, maar ik had helemaal geen artiestennaam, Ik dacht, er is toch al zo’n grote buzz over die plaat, laten we hem nu gewoon killen en dan wordt dat mijn artiestennaam ‘Kill the Buzz’.
Je hebt afgelopen zomer op veel plaatsen mogen draaien, vooral ook met Hardwell samen in Ibiza. Dat is al iets hartstikke tof natuurlijk. Hoe is het om samen met de nummer 1 DJ van de wereld te mogen draaien?
Het is een super ervaring natuurlijk, ook omdat die shows mega goed bezocht worden. Iedereen heeft altijd wel zin in een feestje, zeker als Hardwell er staat. Hardwell en ik zijn al een lange tijd bevriend, dus het voelt eigenlijk gewoon zoals vroeger, ook al zitten we allebei in hetzelfde werkgebied. We zijn tevens ook samen op tour geweest in Vietnam en Australië voor the ‘I AM Hardwell’ shows. Allemaal echt mega toffe ervaringen.
Je bent dus al in Australië, Ibiza en Vietnam geweest, maar op welke plek of welk land zou je echt een keer willen draaien?
Zuid-Amerika is echt een plek waar ik sowieso een keer naar toe wil. Vanaf het begin dat ik met dit werk begon, merkte ik al dat er heel veel fans vanuit Zuid-Amerika een aanhang creëerden om mij heen. Dus het lijkt me super om dat soort landen een keertje te mogen bezoeken. Ook lijkt het me super om bijvoorbeeld naar Canada te mogen gaan. Het draaien doe je met zoveel plezier, dus het is eigenlijk overal wel tof om te zijn.

Heb je dan ook een land waarvan je merkt, daar komt heel veel liefde vandaan?
Ja daar ben ik al geweest, dat is voornamelijk vanuit India . Daar waren zoveel mensen enthousiast. Vietnam trouwens ook want daar hoorde ik mensen mijn naam al roepen voordat ik opkwam, er waren zelfs mensen met bordjes van mij, dus dat is wel echt super tof om te zien.

Aangezien het nu (tijdens het interview) ADE is, heb ik daar ook een paar vraagjes over natuurlijk. Is dit je eerste ADE waar je mag draaien?
Vorig jaar draaide ik in de openingsshow bij the Passenger TerminalDat was mijn allereerste ADE ervaring.
En wat vind je van de sfeer die er hangt hier rondom ADE?
Je merkt dat heel Amsterdam leeft om de dance scene. Dus die sfeer voelt eigenlijk als een soort van thuiskomen. Alsof je eigenlijk in de sfeer terugkomt waar je normaal elk weekend naar toe gaat, maar dan deze keer in je eigen land. Heel cool om mee te maken.

Dus volgend jaar ben je er zeker weer bij?

Ja laten we maar hopen!

Je draait vanavond op Hardwell presents Revealed, Ben je nog op meerdere feesten te vinden tijdens ADE 2014?
Ja, ik draai ook op het feest Sexy By Nature van Sunnery James en Ryan Marciano in de Escape Club. We draaien samen met hele toffe namen, zoals Jaz von D en DubVison.

We komen al bijna bij het einde van het interview aan. Wat is tot nu toe in je hele DJ carrière je grootste succes geweest?
De track ‘Live is calling’ featuring JoeySuki is toch echt wel een groot succes. Die track is toch iets waar we hard aan hebben gewerkt en op de radio kwam, zoals bij SLAM!FM en wat door meerdere artiesten wel goed werd opgepikt. Dat is een groot succes wat ik in de toekomst zeker wil overtreffen of evenaren.

Heb je nog verdere ambities voor de toekomst, waarvan je denkt: dat wil ik nog zeker bereiken?
Aankomend jaar wil ik minimaal twee Beatport top 10’s. Daar streef ik naar, want dan weet je dat de meerderheid je muziek echt tof vindt. En daarnaast wil ik ook nog proberen te mikken op de Highest entry voor volgend jaar in de DJ Mag. Dat is natuurlijk erg hard werken, want je hebt heel veel concurrentie en er zijn heel veel goede gasten, zoals Thomas Newson en Joey Dale. Zij zijn overigens echt toffe gasten, want we werken allemaal ongeveer in hetzelfde team. Tot zover zijn dat mijn ambities voor de toekomst, waar ik naar toe wil streven met zeker veel plezier!

Thanks to Adithya Nanuru (Kill the Buzz) voor het interview! Volg hem op Facebook en Soundcloud via onderstaande links. Ook thanks to David Wouters voor het maken van de foto’s en het meewerken aan dit interview.

https://soundcloud.com/killthebuzz
https://www.facebook.com/djkillthebuzz

20 oktober 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter