Interview: Sick Individuals

Interview: Sick Individuals

Afgelopen weekend draaiden de Sick Individuals, Jim & Ray, op Extrema Outdoor in Best. Van 17:00 – 18:30 stonden ze op de Crystal stage. Anderhalf uur lang gingen de bezoekers op Extrema los op hun set. Meteen na afloop spraken we de mannen.

Jullie stappen net van het podium af, hoe was het?
Ja, leuk man, heel vet. Hier is het natuurlijk iets minder weer (komen net uit Portugal), maar er heerste een goede energie. Een wat ouder publiek vond ik, dus daar hebben we onze muziek ook wel een beetje op aangepast, we draaiden wat oudere vocalen en oldskool muziek. En die kende iedereen, dus dat is altijd leuk.

Ik hoorde inderdaad remixes van Kernkraft (Zombie Nation), Faithless (Insomnia) en House of Pain (Jump Around) voorbij komen. Dit was dus expres gedaan voor het ‘oudere’ publiek?

Ja precies, dit was expres daarom. Dat werkt. En dat zag je toch ook, je pakt iedereen meteen goed mee.

Aanstaande maandag (edit: maandag 14 juli) komt jullie nieuwe track uit, Wasting Moonlight. Op Hardwell On Air was het al te horen. Moet dit nummer je het ultieme festival gevoel geven?

Nee, nee het is niet echt representatief voor het festivalgevoel. Het is wel een deel van onze set altijd, we willen wel gevoel in onze set hebben. Maar we waren het juist een beetje zat, al die harde drops en al die simpele ritmes eigenlijk in de drop dus we probeerden een beetje uit onze comfortzone te stappen en meer de melodische kant op te gaan. Met I Am was dat eigenlijk als eerste een groot succes. En nu de tweede follow up op Armada, een goed label voor melodische platen. Dus zo was het bedacht.

sick-individuals

Jullie hebben natuurlijk veel remixes gemaakt, in samenwerking met grote namen als Axwell en Rihanna. Wie wordt de volgende grote naam waar jullie mee gaan samenwerken?

We gaan voorlopig even geen samenwerkingen doen, ja een nieuwe samenwerking met Dannic, maar we gaan ons nu voornamelijk focussen op eigen tracks. We hebben vier nieuwe tracks getekend, waaronder dus Wasting Moonlight, die overmorgen uitkomt. Drie tracks dus allemaal met vocalen, melodisch ook, maar ook clubbangers, we zijn heel veel original tracks aan het maken.

Remix met Afrojack komt er nog aan

Dus naast Wasting Moonlight kunnen we binnenkort nog drie nieuwe tracks van jullie verwachten?

Die komen er allemaal nog aan ja. We hebben nog wel 1 remix die er nog aan komt, eentje met Afrojack. Die komt nog uit, die hebben we al af. We draaiden hem vandaag als derde plaat in onze set, ging goed. Dus die komt nog uit als nieuwe single.

Over precies een week staan jullie op Tomorrowland, hoe vet was het om te horen dat jullie daar staan?

Is dat over een week alweer, haha. Dat is voor ons een van de vetste festivals waar je moet staan, elk jaar. We hebben dit jaar voor het eerst Ultra gedraaid in Miami, dat is ook een van de grote dingen in de wereld waar je moet staan. En nu Tomorrowland, is gewoon vet, we staan op een goede stage en onwijs zin in. Ik ben er alleen als bezoeker nog geweest, we zullen zien wat het is. Eerste keer, heel gaaf.

Vervolgens staan jullie een week later weer op Dancetour in Goes. Is het lastig om, om te schakelen?

Gisteren stonden we in Portugal voor zo’n twaalf duizend mensen, Mainstage, keihard te rocken. En nu sta je voor, ik weet niet hoeveel mensen, iets minder in ieder geval. Het maakt niet uit, zolang de mensen gewoon lekker aan het dansen zijn, dan vinden wij het in ieder geval super vet. Dus of het nou Tomorrowland, dit of Korea is, tuurlijk het ene is vetter dan het andere. Maar zalen met 50 of 100 mensen zijn soms ook gewoon nog veel leuker. Dus het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit.

Je past je set er wel op aan, we hebben altijd een bepaalde lijst die we willen draaien in ieder geval van van eigen platen. Maar voor de rest zijn we best wel vrij om te doen wat we willen natuurlijk. Dus vandaag draaien we weer een andere set als gisteren. Dus ja, de afwisseling maakt het leuk. Als je alleen maar grote zalen doet, kan het misschien ook vervelen, want je hebt minder interactie met het publiek. En bijvoorbeeld een Sensation, hebben we ook een aantal keer gestaan en bereid je wel gewoon meer voor dan gemiddeld. Dus het is leuk om die afwisseling te hebben tussen clubs en festivals. Het weer is hier alleen wat minder in Nederland, haha. Dat is jammer.

extrema-outdoor-2014

Vanavond draaien jullie nog op Dijkpop en Vogelvrij Festival, lekker zo’n druk dagje?

Ja, juist, heerlijk. Druk weekendje, 6 boekingen dit weekend. Ik weet nog dat wij 2 jaar geleden , zeiden van, we zagen al die DJ’s na hun optreden binnen komen en daarna weer direct weggaan. En dan hadden wij altijd 1 boeking en dan zaten we altijd te kijken, van ja, shit man dat zouden wij ook wel willen. En nu zijn we op een punt gekomen dat we allemaal festivals doen in Nederland, en dat hebben we ook nog nooit eerder gedaan. Mainstages draaien, wereldwijd, en dat is echt een onwijs vet gevoel gewoon, dat we nu zo ver zijn. En allemaal voor onze muziek, dat is gewoon tof. Hier (Extrema) is dat wat minder, hier komen veel mensen gewoon om van het feestje te genieten, dat is ook prima. Maar bijvoorbeeld gisteren zag je mensen die speciaal voor ons komen, met Sick Individuals tshirt in het publiek, het is gewoon vet als die mensen jouw plaat meezingen.

Jullie draaien op veel festivals over heel de wereld. In Nederland stampen de festivals als paddenstoelen uit de grond. Merk je dat ook in het buitenland?

Nederland is wel koploper qua hoeveelheid, ook heel veel tech-house underground festivals. In het buitenland heb je ook grote festivals, alleen minder kleintjes.

Maar het is wel leuk, want in het buitenland zijn ze heel erg op zoek naar wat bijvoorbeeld Mysteryland doet in Nederland, al jaren lang. Dat hebben ze dus nu in Amerika gedaan, daar hebben wij gedraaid. En Amerikanen vinden het helemaal geweldig dat je dus zo’n sfeer kan neerzetten dat je allemaal verschillende soorten muziek hebt in verschillende soorten tenten en dat iemand zijn eigen sfeer en aankleding heeft. Dat kennen ze eigenlijk niet heel erg, dat is vrij nieuw. Dus dat is wel echt in opkomst.

Mannen, bedankt voor jullie tijd en het interview.

De twee Sick Individuals stappen vervolgens snel weer op de boot (die ze van stage naar de overkant van het terrein vaart). Het is duidelijk dat deze twee DJ’s hard aan de weg timmeren. Door over heel de wereld te draaien, tracks gemaakt te hebben met verschillende beroemdheden bouwen ze snel hun naam op. Benieuwd waar deze toffe gasten over een jaar staan.

15 juli 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter