Interview Stickyfingers

Interview Stickyfingers

Nick en Glenn zijn twee broers die draaien onder de naam Stickyfingers. Ze zijn in 2009 begonnen en sindsdien hebben ze gespeeld op verschillende feesten en festivals. Ze hebben ook hun eigen concept genaamd Fixed. Dit jaar hebben ze voor de tweede keer het Op Dreef Festival in Roermond mogen organiseren. Wij waren hierbij om hun te mogen interviewen.

Hoe is jullie naam Stickyfingers ontstaan?
Dat is ongeveer 5 jaar geleden, toen begonnen we als hobby achter de draaitafel van onze vader te staan. We waren er niet vanaf te slaan, we stonden uren achter de draaitafel en het huiswerk lieten we gewoon liggen. Toen noemde onze vader ons Stickyfingers, omdat we er gewoon niet vanaf konden blijven.  Sindsdien is dat onze DJ naam geworden.

Hoe is het om weer in jullie geboorteplaatsje ‘Roermond’  te mogen draaien?
Het is een thuishaven voor ons.  We kennen hier veel mensen en die komen ons ook altijd supporten. Het uitzicht kennen we ook erg goed want we zijn hier natuurlijk samen opgegroeid.  We hebben ook op Solar mogen draaien, en dit jaar weer. Dat is ook weer harstikken gaaf omdat dat festival ook in Roermond word gehouden.

Wat is tot nu toe jullie grootste succes geweest in de aflopen tijd?
Dat is toch wel Solar 2012, in de campingtent op vrijdagavond. Toen waren er ongeveer  8000  man en de hele tent barste uit elkaar. Iedereen ging los, dat was echt een gekkenhuis.  Maar vorig jaar en dit jaar bij het Op dreef Festival is ook iets waar we heel trots op zijn. We zijn er een halfjaar mee bezig geweest en het is toch iets waar je naar toe leeft.

Jullie zijn ook Internationaal gebied bezig had ik begrepen, maar zijn jullie o.a. geweest?
We zijn naar Curaçao, Marrakech en Bali geweest.  En in Europa in Duitsland en België. Dit is zeker heel gaaf, maar hopelijk kunnen we in de toekomst ons lijstje uitbreiden.

Op welke plek(ken) in de wereld willen jullie nu nog echt een keer draaien?
Tommorowland natuurlijk. Maar ook het Ultra music festival. Naar Amerika gaan is echt iets wat we later willen, daar is zoveel te doen, gewoon naar New-York, Miami of Las Vegas dat is toch echt onze jongensdroom.

Wat vinden jullie de ultieme zomer/festival hit voor 2014?
Onze eigen track natuurlijk, “Take me high”.  We draaien hem in onze sets maar de track is nog niet released. Wanneer deze uitkomt houden we nog even spannend.

Met welke artiest/Dj zouden jullie graag mee willen samenwerken?
Artiesten zoals Boys Noize,  Het is een heel ander genre maar dat maakt het juist gaaf. Hun maken echt mooie tracks.

Als laatste, wat vinden jullie van het Op Dreef festival?
Super natuurlijk! Het leukste festival wat er is haha. Het is een kleinschalig festival maar toch harstikken gezellig. We zijn hier met veel vrienden dat maakt het extra leuk .Op het gebied van programmering hebben we echt artiesten gevraagd die internationaal goed bezig zijn. Zoals
D-Wayne, Snelle Jelle en Mightyfools.  Maar ook gasten uit Amsterdam die we hier in Roermond hun sound willen laten horen.

17 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter