Interview Yellow Claw: “Mixtape 8 komt eraan”

Interview Yellow Claw: “Mixtape 8 komt eraan”

Fans van de Yellow Claw mixtapes hebben even moeten wachten, maar eindelijk staat Yellow Claw Mixtape 8 online!

Interview

Zondag 27 juli vond Dancetour Goes plaats. Naast onder andere La Fuente en Sick Individuals draaide ook Yellow Claw op de Markt in deze Zeeuwse stad. Direct na hun optreden stelden we enkele vragen aan Nizzle (verder in interview als N) en Bizzey (B). Het derde lid van het Yellow Claw trio, Jim Aasgier, zat zondagavond in het programma Zomergasten en was er niet bij in Goes.

De eerste vraag is natuurlijk, hoe was het?

B: Ja het was master man, leuk. Ik weet niet of je hebt gezien hebt?

Ja, zeker!

B: Het ging lekker los, er was veel interactie met het publiek. Het publiek reageerde echt leuk op ons en daar krijgen wij ook weer veel energie van. N: En ik weet niet wat het is, maar al die Dancetours zijn altijd op plekken waar nooit zo heel veel gebeurt ofzo, tenminste waar normaal niet zo’n feest is. Je merkt het aan de sfeer (in positieve zin).

Want jullie staan vaker op Dancetour toch?

B: Ja, we kunnen ze niet allemaal doen, want we hebben het gewoon heel druk, maar we hebben er wel een aantal gedaan. Het is eigenlijk elke keer weer gewoon super tof.

Want wat vinden jullie van het initiatief van Dancetour (12 gratis festivals organiseren door heel Nederland)?

N: Als er iemand een voorstander is van gratis shit, dan zijn wij het wel. Wij hebben echt al onze muziek tot op een jaar geleden gewoon altijd gratis weg gegeven. B: En nu nog steeds nog een hele hoop. N: Nu doen we nog steeds wel veel, maar releasen we af en toe ook echt wat singles. Voorheen gaven we alles weg op Soundcloud, zo bouw je gewoon iets op met mensen, door het gewoon te delen. En dat gebeurt hier ook, dus dat is top.

 

Het is gewoon ons doel om zoveel mogelijk toffe nieuwe shit te draaien voor de mensen.

 

Eergisteren (18 juli) en vorige week vrijdag  (25 juli) een mooie stage, én mooie tijd op Tomorrowland. Was het nog steeds zo magisch als de eerste keer (in 2013)?

B: Ja, zeker. De tweede keer was eigenlijk leuker nog, toch? N: Ja die stage was gewoon zo enorm. B: Dit weekend was het misschien ietsjes drukker tot laat, omdat het natuurlijk iets minder warm was. Mensen waren gewoon een beetje uitgeblust de eerste keer, door zo’n warm weekend. En toen gingen ze echt heel erg los, maar het was iets minder druk. Goed vol hoor, daar niet van.. Maar dit keer was het gewoon bomvol! En iedereen had gewoon nog niet de hele dag 30 graden zon op zijn hoofd gehad, dus mensen hadden gewoon meer energie en het ging gewoon tering los. Dus het was beide keren eigenlijk gewoon heel erg magisch. Het grappige was, de eerste keer leef je er wel heel de dag naar toe, en ben je er heel erg mee bezig. En de tweede keer is dat misschien minder, maar uiteindelijk was de show alleen maar leuker.

En dan volgend jaar Mainstage, is dat een van jullie doelen?

B: Voor ons is het denk ik niet een doel om op de Mainstage te staan, maar het zou wel leuk zijn dat we op dat moment de grootste naam zijn op het festival. Nee het is gewoon ons doel om zoveel mogelijk toffe nieuwe shit te draaien voor de mensen. N: We gaan altijd wat vroeger naar Tomorrowland om wat dingen te checken, en ik moet eerlijk bekennen: De Mainstage is wel zo enorm, en dat contact met het publiek is ook wel kleiner, en dat kan ook top zijn op een hele andere manier..

Je bedoelt iets te groot?

N: Nee, nee zeker niet, het is gewoon anders. Waar wij stonden (red: Dim Mak Stage) sta je gewoon met één familie te raven . Maar het was wel echt tof. B: Ja stiekem lijkt het me wel heel erg tof hoor, als je met die mensen het contact ook nog kan maken. N: Ja het is gewoon anders.

dancetour-goes

 

Over EDC Las Vegas: Iedereen stond er met 1 doel: op elke drop zo hard mogelijk schreeuwen en springen.

 

Jullie stonden laatst op Electric Daisy Carnical. Merken jullie nog veel verschil tussen festivals in Nederland en in het buitenland?

B: Ja je merkt wel verschil ja. Tomorrowland is natuurlijk een heel internationaal festival. Maar als je bijvoorbeeld EDC Las Vegas gaat vergelijken met Dancetour, dat zijn gewoon twee verschillende werelden. N: Ze zeggen daar gewoon echt: “EDC saved my life”. EDC is daar echt bijna gewoon een religion, dat is niet normaal. EDC Las Vegas.., we stonden echt voor veel mensen. Ik weet niet hoeveel het er waren, misschien waren het er 30.000, die zaal was zo enorm, je zag het einde van de mensenmassa niet. En niemand was iets anders aan het doen. Iedereen stond er met 1 doel: op elke drop zo hard mogelijk te schreeuwen en zo hard mogelijk te springen. B: En dat deden ze, een uur lang! N: Het was zo gek, ik krijg er iedere keer weer kippenvel van. B: We hebben de set op onze Soundcloud gezet (red: zie hieronder), dus daar kunnen mensen het luisteren.

Merken jullie dan vaak, als bij een EDC Las Vegas, dat buitenlanders ook jullie Nederlandse nummers mee zingen?

B: Ja, ze kunnen het wel vaak. De allereerste show die we deden op onze eerste Amerikaanse tour, in New York (Club Pacha), was er een gast met een hockeystick bij zich, en daar stond ‘Allermooiste Feestje‘ op. Dus wij dachten, dat is een Nederlander die op vakantie is, maar dat was dus gewoon een guy uit New York.

dancetour-goes-yellow-claw

Zoals je al zei, je kunt Dancetour niet vergelijken met al die andere grote festivals. Het publiek is hier ook wat jonger. Passen jullie je set hier nog op aan?

B: Nee. Onze mixtapes passen we bijvoorbeeld ook niet aan op andere mensen. Dat is gewoon wat wij willen draaien. N: We gaan niet opeens anders draaien. B: Het wordt gewoon goed opgepakt, en dat is gewoon heel fijn. En we hopen dat, dat gewoon zo blijft. Want wij zullen ons niet heel erg gaan aanpassen.

 

Bij Made in America staan we heel klein op de poster. Maar dat is allemaal goed als Kanye West daar boven staat.

 

Jullie hebben al een paar grote festivals achter de rug, maar nog een drukke zomer voor de boeg. Waar kijken jullie nu het meest naar uit?

B: Mysteryland. N: Mainstage Mysteryland staan we dit jaar ja, heel veel zin in. Maar ook Made in America! B: Oh ja shit, daar staan we samen met Kanye West, John Mayer, Steve Aoki. N: Daar staan we heel klein op de poster, maar dat is allemaal goed als Kanye West daar boven staat.

De meeste DJ’s draaien alleen, of met zijn 2-en, jullie zijn met zijn drieën.

B: Ja, twee DJ’s hè, ik heb nooit ge-dj’d , en dat is ook niet mijn ambitie.

Maar jullie werken natuurlijk wel veel samen?

B: Ja, we maken gewoon muziek. Uiteindelijk als we het presenteren aan de mensen is de verdeling dat ik MC en de jongens DJ-en.

Is dat juist relaxed dat je met zijn 3-en bent, of hebben jullie nog wel eens conflicten?

B: je kan wel eens van mening verschillen. We geven elkaar wel de kans om te overtuigen. N: Het is juist heel fijn om met zijn 3-en te zijn. Het is gewoon veel werk wat we doen, in alles is het fijn. Het is handig als je veel shows doet, dat de een soms wat fitter is als de ander. Het is handig als er wat meer studiowerk ligt, dat we af en toe eens kunnen zeggen: Oké, ik sla deze heel even over, want ik ga even die track afmaken, of ik ga even dit afmixen. En dat is gewoon heel fijn dat je dat kan doen. Maar ook gewoon drie talenten, drie verschillende talenten bedoel ik. En wat dat betreft zijn we heel complementair als trio.

 

Over mixtape 8: Wanneer die komt, staat er gewoon tering veel nieuwe shit op.

 

Voor de trouwe fans, wanneer komt mixtape 8 uit? Of komt die überhaupt nog uit?

N: We hebben er wel een beetje over gesproken, we hebben er ook al een beetje over gerapt, gerijmd.. B: Nee, tuurlijk komt er gewoon een 8! N: Maar wanneer die komt, dat is de vraag? Hij komt sowieso, tuurlijk. Wanneer? Ik ga het ook gewoon niet zeggen, want we weten het nog niet zo goed. Maar hij komt sowieso! B: Wanneer die komt, staat er gewoon tering veel nieuwe shit op. Maar het leuke is gewoon dat we mensen echt kunnen verassen, dus het is ook gewoon het wachten waard. Op het moment dat we meer tijd nodig hebben, betekent dat we gewoon dingen hebben liggen die te vet zijn om er op te zetten, maar nog niet ver genoeg af zijn, en dat moet dan eerst af. N: Ja, er moet gewoon een bak nieuwe muziek klaar liggen, willen we weer de volgende tape gaan doen.

De laatste mixtape die Yellow Claw uitbracht: #7

Had ik nog 1 vraag, voor Jim eigenlijk, maar misschien is het beter om het aan jullie te vragen. Hij zit vanavond live in Zomergasten, als een van de jongste gasten ooit, is hij daar zenuwachtig voor?

N: Nou, ik zei toevallig gisteren nog tegen hem van: “Hoe voel je, je nou, want je gaat 3 uur live kletsen op tv..” Hij is echt wat dat betreft een ijskoude. Maar hij is al een tijdje in de schijnwerpers, met het maken van films enz. En hij kan ook gewoon heel goed vertellen. Dat weet ik, omdat ik veel met hem in de auto zit. En Leo (Bizzey) weet dat ook. Hij kan gewoon super goed vertellen.

Dus die drie uur krijgt hij wel volgeluld?

N: Ik denk het wel haha, ik denk dat ze daar moeilijk tussen gaan komen.

29 juli 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter