Into The Woods

Into The Woods

Moddervet! Dat is waar Into the woods haar laatste post op facebook mee afsloot. Heerlijk woordgrapje want oh wat was er een hoop modder, en oh wat was het onwijs vet! Op zaterdag deed FestivalFans verslag vanuit het kabouterbos.

Into the Woods begon al op vrijdag, en waar een aantal collega festivals de handdoek in de ring gooiden vanwege de negatieve weersvoorspellingen, besloot de organisatie er hier op een dappere manier mee om te gaan. Helaas bleven de boomtoppen in het bos van ochtend tot avond geteisterd door oneindig veel water en veranderde de bospaadjes in slootjes en modderpoeltjes. Het publiek bleek niet van suiker te zijn en gewapend met regenponchos en laarzen gingen ze zaterdag het modderige landschap te lijf. Na het doorbreken van de eerste zonnestralen en de realisatie dat dankzij de modder het uiterljk van een outfit er niet meer toe deed, gaf het eigenlijk alleen maar meer charme aan de magische sfeer die er in het bos heerste.

487

Het terrein werd onderverdeeld in zes stages, waarvan de programmering van de takkenstage en het beukenbos het meest in het oog sprongen. Bij binnenkomst van het festival vond je de Takkenstage en werd je gelijk getrakteerd op house. Zoals de naam het al zegt was het Beukenbos vooral bedoeld om te beuken, techno pur sang. Dat Disco in 2015 weer echt een ding is bleek wel na een bezoekje aan Rahaan en San Soda op de Into The Groove stage. Niet geheel onvrijwillig leide ons techno-hart ons toch altijd weer even terug naar het Beukenbos, waar de altijd opzwepende techno waarmee Heiko Laux al 20 jaar vernieuwt het publiek de grote waterplassen in liet springen. De afsluiters van de avond logen er allemaal niet om en het was moeilijk een keuze te maken. Space Dimensions Controller zette het weekend ervoor nog een fantastische set neer op Dimensions festival in Kroatie maar op Into the Woods bleek de held van de avond toch Marcel Fengler. Mocht het modder na Answer Code Request nog niet boven je knietjes uitgekomen zijn zat het na deze afsluitende set wel in je haren!

1086

Met het geweld aan goede house en techno waarmee andere stages je overspoelden is het wellicht gedurfd om te stellen, maar toch, het feestje bij Boomshakalak was een van de spetterendste op deze zaterdag! Dancehall en reggae liet je denken dat de zomervakantie toch nog niet helemaal voorbij was. Als de doorbrekende zonnestralen niet het publiek verwarmden deed dat de relaxte feestsfeer die er rondom deze vreemde eend in de bijt heerste wel. De rest van het creatieve programma was een weerspiegeling van de passie en tijd die er gestoken is om de locatie zo sprookjesachtig mogelijk te maken, iets wat een voorbeeld is- en moet zijn voor vele andere festivalorganisaties. Sportieve en gebalanceerde hipsters konden losgaan op de slacklines, terwijl je voor het echte retro gevoel op tientallen ouderwetse consoles je favoriete games kon spelen. De aankleding zelf was speels met de vele piepkleine kaboutertjes en de input van vitamine blij, zoekgeraakte vrienden vond je zo terug door de zelfgemaakte feeststokken!

stokjes
Vol heimwee spoelen we de modder van onze laarzen af. Into the Woods, het sprookjesbos in de Efteling is er niets bij. Tot volgend jaar!

8 september 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter