Is dit het einde van festival Parkpop?

Is dit het einde van festival Parkpop?

Op zaterdag 10 december meldde de organisatie van het festival Parkpop via sociale media, dat het festival niet plaats kan vinden in 2023. Ook twijfelt de organisatie of het festival wellicht in de jaren, die daarna volgen door kan gaan. Zal dit het einde zijn van de Haagse muziekfestival?

Wat is Parkpop?

Parkpop is een gratis muziekfestival, dat al sinds 1981 plaatsvindt in Den Haag. Het festival werd erg geliefd door hagenezen en trok jaarlijks duizenden mensen van jong tot oud aan. Tot en met 2019 vond Parkpop plaats in het Zuiderpark in Den Haag. In 2022 besloot de organisatie om het festival te verplaatsen naar het Malieveld. In 2021 bestond het festival 40 jaar, maar door omstandigheden rondom de pandemie konden ze dat niet vieren. Daarom vierden ze het een jaartje later op de nieuwe locatie.

Vele bekende artiesten hebben op de podia van Parkpop gestaan. Onder anderen UB40, Maan, Duran Duran en Broederliefde hebben door de jaren heen opgetreden tijdens deze festival. Naast de gezellige muziek waren er ook altijd verschillende activiteiten die je samen met je vrienden en familie kon doen. De afgelopen jaren werd het festival bezocht door ongeveer 200 duizend bezoekers per jaar.

Waarom afgelast?

Het festival was dus altijd al een groot succes, maar waarom wordt het dan afgelast? Omdat Parkpop een groot gratis festival is, waren hun verliezen tijdens de pandemie erg groot. In 2022 hebben ze hun best gedaan om het festival alsnog door te laten gaan. De organisatie geeft echter aan dat ze ongeacht de mooie en geslaagde editie, wederom tot verlies leidde. Daarnaast is dit jaar ook bekend geworden dat de medeorganisator MOJO zich terug trekt van het festival. Al met al is het het helaas niet meer mogelijk om de kosten van het festival op te brengen.

In een interview met het AD, geeft de directeur, Guus Dutrieux aan, nog niet zeker te zijn over de terugkeer van het festival. Hij vindt dat het festival te lang heeft vastgehouden aan een concept dat “een beetje over zijn datum heen was”. Hij zegt daarnaast wel, dat hij het festival nog zal ‘heroverwegen’.

13 december 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter