Kingsland Festival Amsterdam

Kingsland Festival Amsterdam

Oranje, vlaggentjes, feestje, verjaardag.. 3 x raden waar jij dan aan denkt. Zei je kingsday!? Yess dat was de dag, 27 April dat ik uitgenodigd was bij een van de tofste feesten op deze feestelijke dag. Namelijk het ‘Kingsland Festival’. Kingsland wordt al een aantal jaren gehouden en dit jaar zelfs op 3 verschillende locaties in Nederland. Den Bosch, Groningen en Amsterdam. Ik was de gelukkige die in onze hoofdstad dit toffe feestje mocht meemaken.

Een mooie dag qua weer voorspelde Piet Paulusma helaas niet. Bewolking, wind, regen en zelfs hagel werd er voorspeld op de verjaardag van onze Koning der Nederlanden. Gelukkig had de weerman maar voor de helft gelijk en af aan toe kwam er zelfs een klein zonnetje te voorschijn!

 

kingsland_amsterdam_delio-21

 

Kingsland Festival vond tussen 12:00 en 20:00 plaats in en rondom het terrein van RAI Amsterdam en had 4 verschillende stages. 1 mainstage, waar voornamelijk house werd gedraaid. Dit met DJ’s zoals Don Diablo, Sem Vox,  Martin Garix en nog veel meer. Ook waren er twee andere stages genaamd Heldeep en Kings Stage. En een stage genaamd TIKTAK. Hier werd voornamelijk r&b en dancehall gedraaid door artiesten zoals Feest dj Ruud, FS Green en MC Fit en Kris Kross Amsterdam. Ook kwamen Ronnie Flex en Lil kleine een optreden verzorgen wat natuurlijk niet te missen viel. Bijna iedereen kwam hier op afgestormd toen het liedje Drank en Drugs door de speakers te horen was!  Een groot feest! Elke stage was ook voorzien van een kraampje met drankverkoop. Dit was natuurlijk erg handig, zo hoef je niet op en neer te lopen met je drankjes in je handen, maar kun je bij je desbetreffende stage een drankje halen!

 

© @[239292252786287:Marty Marn Photography] / Martijn Barzilaij

Buiten dat de muziek op Kingsland echt super was had de organisatie ook goed gezorgd voor facilitaire voorzieningen. Er waren voldoende toiletten aanwezig. Dit vind ik altijd erg belangrijk i.v.m. drukte.  Soms sta je bij feesten een uur te wachten bij de facilitaire voorzieningen maar dit was gelukkig bij Kingsland helemaal niet zo! En hongerlijden? Nee hoor daar was op Kingsland ook geen sprake van. Genoeg eetkraampjes te voorzien. Frietjes, pizza slices en nog veel meer waren er te vinden. Rond etenstijd was het bij het  ‘eet’ gedeelte wel heel erg druk. Alle personen kwamen samen op één plek wat wel even voor erge drukte en onrust zorgde. Gelukkig was dit snel opgelost en voorbij. Dit is misschien wel een tip voor de organisatie om hier in de toekomst rekening mee te houden!

Samen met mijn vrienden hebben we toffe koningsdag gehad. Het Kingsland Festival in Amsterdam is voor mij zeker weten voor herhaling vatbaar!

 

 

 

 

Credits naar de fotograven. Foto’s KGL van Marty Marn, foto’s Delio van Delio Nijmeijer, overige foto’s van Nico Alsemgeest.

18 mei 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter