Report: Lakeside Festival Spring Edition 2014

Report: Lakeside Festival Spring Edition 2014

Lakeside Festival wordt georganiseerd door Stichting We Love Education uit Alphen aan den Rijn. De eerste editie werd in 2007 gehouden. Wegens groot succes is er dit jaar een spring edition georganiseerd op 30 mei 2014. Deze editie is een stuk kleiner dan de zomer editie. Er waren twee stages, kermisattracties, VIP-deck en een nieuwe extra activiteit genaamd Ninja Challenge. Dit was een pacour die je af moest leggen zonder te vallen, vergelijkbaar met Wipe Out, als je 1 munt inzette en je overwon de challenge dan won je 50 munten.

Toen wij rond 3 uur binnen kwamen was het nog erg rustig vooral bij de kleine stage, SFFRMKRS. De muziek bij de mainstage werd afgemixt van house, dubstep tot latinhouse. Dit vonden wij erg jammer, want op het moment dat je net lekker in de muziek zat werd er een andere genre gedraaid. Daarnaast duurde de intro’s elke keer erg lang en was het in het begin meer stil staan dan dansen. Rond een uurtje of 6 werd wat het pas echt druk en hadden beide stages genoeg publiek. Vanaf 20:30 werd er op de mainstage merendeels house gedraaid zonder lange intro’s, het publiek ging LOS!

 

lakeside-timetable-mei-2014

 

De hele dag hing er een heerlijk festival sfeertje, het zag er naar uit dat iedereen genoot van zijn dag, mede door het heerlijke weer. Het viel ons op dat het publiek erg jong was, kwam natuurlijk door de leeftijdsgrens 16+. Als je wat op leeftijd bent kun je hen soms als lastig ervaren. Ik persoonlijk heb hier geen last van gehad en het was niet te voelen of te merken aan de sfeer op het feestje.

 

Lakeside infoboekje 31 mei.qxp_Opmaak 1

Yes! Het is altijd fijn om te zien dat je geen gebruik hoeft te maken van vieze dixi’s maar fijne toiletten die doorspoelen en erg hygiënisch zijn. Je kon een wc-bandje halen voor 1 muntje (=2,80), hiermee kon je de hele dag gebruik maken van wc.

Er was genoeg variatie in het aanbod kwa eten en drinken. Je kon naast de standaard hap als patat, hamburger of pizza ook vers fruit, shakes en zelfs een suikerspin halen. Enige minpuntje aan de foodcorner was de hoeveelheid zit plekken, er stonden maar twee kleine rijen met tafels die elke keer vol zaten.

Desondanks een paar min puntjes hebben wij ons erg vermaakt op Lakeside festival. We zijn allebei erg benieuwd wat de zomer editie brengen gaat. Als je van een kleinschalig festival houdt dan is het zeker de moeite waard om dit festival te bezoeken.

Pluspunten:

  • Geen dixi’s maar toiletten
  • Genoeg variatie aanbod eten en drinken
  • Vuurwerk
  • Extra activiteit: Ninja Challenge
  • Veel nooduitgangen en beveiliging

Minpunten:

  • Muziek aan het begin
  • Eerste uren was het erg rustig
  • Te weinig zitgelegenheid bij foodcorner

 

1 juni 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter