Report: Lansingerland Live 2022

Report: Lansingerland Live 2022

Hier had ik weer zin in, Lansingerland Live 2022! Een vaste plek in mijn agenda voor Lansingerland Live inmiddels, maar zoals al zo vaak gezegd, de afgelopen 2 jaar helaas niet mogelijk geweest.

Ook dit jaar het vaste recept. Op de vrijdag een 90’s feest, die ik dit jaar helaas over moest slaan en op zaterdag tijd voor wat pop & rock.

Zoals altijd, vanuit de organisatie het advies om met het OV, met de fiets of met de benenwagen te komen. Maar ook het parkeren was prima in orde. Een stukje van het festivalterrein kon je je auto betaald parkeren en was er in de prijs inbegrepen een prima verzorgde pendeldienst.

Tijdens de voorbereidingen was er een klein incidentje op het festivalterrein, er heeft een patatwagen kortstondig in brand gestaan. Een dompertje voor de organisatie, maar zoals ze zelf al hadden gezegd toonde dit nogmaals het belang van goede veiligheidsprotocollen en regels. Door die op de juiste manier toe te passen kon ook hier de schade beperkt blijven en bleef het alleen bij flink schrikken. Het festival kon gewoon doorgaan en de festivalgangers hebben er op de vrijdag en de zaterdag helemaal niets van gemerkt!

Miss Montreal

Vooraf werd bekend dat in de line-up een kleine verplaatsing plaats had gevonden. Het zou niet Douwe Bob, maar Miss Montreal zijn die deze zaterdag zou openen. Helemaal niet erg, want het is bekend dat Sanne Hans (Miss Montreal) goed is voor een hoop energie, een fantastische stem, een goede dosis humor en fijne muziek.

En hoe! Ondanks dat ze als eerste was, stond het festivalterrein helemaal vol. Iedereen deed volop mee en Miss Montreal gaf in het begin van haar optreden al aan, dat aan het einde iedereen zou staan springen. Een belofte die meer dan waargemaakt werd!

Wát een eten!

Een rondje over het festivalterrein bracht ons bij de kluisjes en de muntenkassa’s. Druk, maar voldoende personeel, dus de wachttijden waren heel erg goed te doen. Zodra je wegliep bij de kassa’s, kwam je in een sfeervol en heel gezellige hoek terecht waar enkele foodtrucks met liefde klaar stonden om de culinaire hoogstandjes voor je klaar te maken. Aan de lange zijdes van het terrein was de bar goed vertegenwoordigd en ook aan patat, turkse pizza’s, flammküchen en churros was gedacht. Ruim voldoende personeel ingezet, zodat je je helemaal kon focussen op het genieten! 3 muntjes voor €10 is zeker geen gekke prijs tegenwoordig en iedereen genoot dan ook met volle teugen van al het lekkers dat te krijgen was!

 

I’m ready to love myself!

Nadat Miss Montreal het podium had verlaten, was het tijd voor RONDÉ. Een unieke en herkenbare stem van de zangeres, een energieke band en inmiddels vrij bekende muziek. Alles aan het optreden was goed, behalve de kledingkeuze van de zangeres. Het zag er goed uit, alleen voor de zangeres zelf was het minder handig. Een zwarte leren broek op een festival, vol in de zon, bij heerlijke zomerse temperaturen. Ze vroeg zich ook hardop al af, waarom ze die had aangetrokken.

Ze liet zich echter niet kennen en ging net zo energiek en bewegelijk door met hits als “I’m ready to love myself”, “It’s hard to say goodbye” en “Naturally”.

Douwe Bob!

Douwe Bob was aan de beurt en zag vergelijkingen met het VIP-deck en de geschiedenis. Hij leek de vergelijking tussen de verschillende tijdperken te zien waar een groep mensen op een balkon “over het volk” uit keek. Douwe Bob bracht een aantal bekende nummers van hem en vulde dit met een zomerse vibe op. Een fijn moment om te genieten van het weer, de voetjes weer wat rust te geven van al het dansen en springen en ons voor te bereiden op nog veel meer deze avond!

 

Kraantje Pappie

Inmiddels is heel Nederland wel bekend met Alex van der Zouwen. Wie? De spraakwaterval, voornamelijk actief in het hiphop-genre, die onder de naam Kraantje Pappie de meest aanstekelijk muziek en raps brengt. Een longinhoud waar je jaloers op bent en rappen met een snelheid die zelden bereikt wordt. Inmiddels ook onder het publiek bekend wat niet veel heeft met het genre, door deelname aan The Streamers, Vrienden van Amstel Live, etc. etc.

Welkom in de Feesttent, de tent die Kraantje Pappie volledig afbreekt als hij op het podium staat!

En door!

Tijd voor de volgende Pappies, namelijk The Dirty Daddies! Mijn eerste kennismaking met de heren was op hetzelfde festival in de 2019 editie. Sindsdien ben ik fan! The Dirty Daddies… Niet iedereen kent The Dirty Daddies… Tenminste, het zei mij voor 2019 weinig. De gemiddelde festivalganger in dit genre kent ze inmiddels wel, want wat maken die gasten er een feest van! Covers, waar sommige zelfs nog beter zijn dan het origineel… Maar met een energie die eigenlijk ieder festival nodig heeft. Met de special effects met CO2, streamers, confetti, vlammen… Ieder festival of evenement waar zij komen gaat het dak eraf!

Chef’Special

Nee, geen speciaal menu van de chefkok, maar een muzikaal wonderkind. Joshua Nolet met zijn band. Sinds 2008 al actief en inmiddels vele bekende nummers op hun repertoire. Joshua kwam al even meedoen bij Kraantje Pappie, maar nu met zijn eigen band kwam hij echt weer tot zijn recht. Helaas de laatste naam deze avond, maar Chef’Special was weer goed zoals altijd.

 

 

 

We sluiten de avond af met mooi vuurwerk en iedereen is het er mee eens. Lansingerland Live 2022, we hebben jullie gemist en we hopen dat jullie nog lang bij ons blijven! In ieder geval volgend jaar, want op 9 juni 2023 zijn de 90’s weer aan de beurt, waarna we op 10 juni 2023 weer kunnen genieten van de pop & rock! Safe the date!

 

Foto’s: Robin Leltz | Leltz Fotografie

20 juni 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter