Lees dit eerst voordat je een ticket via Facebook koopt!

Het is bijna Koningsdag en de festivals komen uit de lucht vallen! Tickets vliegen de deur uit voor de feestjes waar wij maar al te graag naar toe willen. Maar stel dat dat ene feest of festival waar jij zo graag naar toe wilt is uitverkocht? wat dan? Let in ieder geval op bij wie je een ticket koopt!

De Facebookpagina ’ticketoplichters ontmaskerd’ ontmaskerd oplichters die zijn kaartje via Facebook wilt verkopen. De pagina geeft ons tips and tricks, waardoor je binnen enkele minuten door hebt of je met een oplichter te maken hebt:

Wanneer is het profiel aangemaakt?
Is het profiel recent aangemaakt? Dan kan je verwachten dat het een oplichter is. Let op! Een oplichter kan ook een recente post veranderen. De oplichter kan bijvoorbeeld vandaag een foto posten, maar de datum aanpassen! Bijvoorbeeld, een foto van 17-4 aanpassen naar 31-12 met de tekst; Happy new year! Het lijkt dan alsof deze foto is gepost op deze dag maar zodra je op het klokje klikt bij de post zal de datum 17-4 verschijnen. Je zal zien dat diegene alle posts in één dag of één week heeft gepost!

Hoeveel vrienden heeft hij of zij?
Heeft de persoon van wie je een ticket wilt kopen maar een aantal vrienden? Weg wezen! Check ook even het aantal likes bij de posts.

Kijk op andere evenementenpagina’s.
Een oplichter zal niet alleen actief zijn op de pagina waar jij het kaartje wilt kopen. Dit levert natuurlijk niet genoeg geld op. De oplichters zijn meestal op veel meer pagina’s actief en uiteraard alleen maar op feestjes of festivals die al uitverkocht zijn.

Koop alleen je kaartje via Ticketswap!
Wilt diegene zijn kaartje niet verkopen via Ticketswap dan weet je dat je te maken hebt met een oplichter.

Check de Facebook pagina Ticketoplichters ontmaskerd voor dat je van iemand een kaartje koopt. Is het dus te mooi om waar te zijn? Dan is dat het ook!

17 april 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter