Dit zijn de leukste Urban Festivals in 2023

Dit zijn de leukste Urban Festivals in 2023

Een aantal jaar geleden is Urban voor het eerst als grootste muziekgenre ter wereld gekozen, dit genre is razend populair. Hou jij van Urban muziek? Dan heb jij geluk want er staan aan aantal leuke Urban festivals op de planning deze zomer. Wij hebben er een paar voor jou op een rij gezet!

 

I Love Urban Outdoor

I Love Urban

I Love Urban kan je wel zien als het grootste outdoor Urban festival in Nederland. Jan Dino presenteert het grote hip-hop festival en zoals ieder jaar zullen er weer gave optredens plaatsvinden. Het festival is met het OV makkelijk bereikbaar. Met de metro ben je er binnen enkele minuten. Er is een groot parkeerterrein voor fietsen en scooters, met de auto komen zal wel wat lastiger zijn. Honger? Er is een ”international food corner” aanwezig waar je heerlijk eten kan halen.

Dit jaar zijn Bizzey, Bilal Wahib en Idaly al aangekondigd! I Love Urban is op 15 juli, in het Oeverpark in Rotterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar, ben jij erbij?

 

Rolling Loud x WOO HAH!

Fotocredit: Mickey Pierre Louis (@itchyeyephotos)

Als je het over Urban hebt is Rolling Loud niet weg te denken van dit rijtje. Dit jaar organiseert Rolling Loud in samenwerking met WOOHAH een groot tweedaags festival in Rotterdam Ahoy! Kendrick Lamar en Travis Scott zijn de headliners dit jaar. De verdere line-up maakt je heel vrolijk als hip-hop fan, zo zullen Central Cee, Aitch, Metro Boomin en Lil Uzi Vert ook aanwezig zijn..

Ondanks deze veelbelovende editie zijn toch veel WOOHAH fans niet blij. Dit jaar vindt WOOHAH voor de eerste keer niet in De Beekse Bergen maar in Rotterdam Ahoy. Mensen zijn teleurgesteld en er zijn nog steeds petities om WOOHAH terug te halen naar Hilvarenbeek, met weinig succes. De Beekse Bergen wil zelf niet dat WOOHAH daar nog plaatsvind omdat er in die tijd al teveel festivals plaatsvinden op dat terrein. Alsnog beloofd het een groot spektakel te worden. Het festival is van vrijdag 30 juni tot zaterdag 1 juli. Er zijn nog tickets!

 

Vunzige Deuntjes Festival

Vunzige deuntjes facebook

Vunzige Deuntjes Festival vindt plaats op 8 juli in het Amsterdamse bos. Het festival beloofd net zoals de afgelopen jaren een dik feestje te worden. Vunzige Deuntjes bestaat vanaf dit jaar 10 jaar (dus dat betekent een jubileum!) Het festival is ooit klein begonnen op evenementen zoals Bitterzoet en Paradiso. Inmiddels bevinden ze zich tussen het rijtje van grootste hiphop evenementen van Nederland én Vlaanderen. Vunzige Deuntjes bevat vooral de genres hiphop, R&B, dancehall en afro muziek.

Een kaartje kost op dit moment €62,70. Poke, Ronnie Flex, Broederliefde en Bilal Wahib zijn aanwezig, jij ook?

7Fest

7Fest facebook jan 2023

Dit jaar vindt 7Fest weer plaats in Den Haag! In het mooie Zuiderpark. Frenna heeft al bekend gemaakt aanwezig te zijn, de rest is nog een geheim maar zou hoe dan ook niet teleurstellen! 7Fest vindt plaats op 22 Juli. De show was vorig jaar een succes, ondanks het probleem met de pinautomaten, en de muziek en microfoons die meerdere malen uitvielen. Daar zal dit jaar éxtra veel rekening mee worden gehouden!

Het Zuiderpark is met het OV, de fiets en auto vrij makkelijk te bereiken. Het festival is nog niet uitverkocht, haal je tickets!

 

LatinVillage Festival

Afbeelding website Latin Village 2022

Hola! Latin Village is een festival voor de losse heupjes, dit jaar zullen onder andere Broederliefde, Mula B en Idaly aanwezig zijn. Er moeten nog veel meer artiesten bekend worden gemaakt. Latin Village is een breed Latin georiënteerd festival. Mensen beschrijven het als een culturele, sfeervolle beleving en dus iets wat je niet wilt missen.

Het vindt plaats van zaterdag 19 t/m zondag 20 augustus en er zijn nog tickets beschikbaar!

Wireless Festival

Wireless facebook 2022

Zin om buiten Nederland een festival te bezoeken? In het Crystal Palace Park in Londen kan je van vrijdag 7 tot zondag 9 juli naar Wireless! Het festival is eigendom van en wordt beheerd door Live Nation. Dit festival heeft elk jaar een hoop bezoekers en dat is niet gek want ze weten je nooit te teleurstellen met de line-up. Grote artiesten zoals: Jay-Z, Kanye West, Justin Timberlake, Rihanna, Bruno Mars en Stormzy. Dit jaar zullen Lil Uzi Vert, Travis Scott en 50 cent onder andere aanwezig zijn. Er zijn nog tickets!

Ben je er van plan om er heen te gaan, check dan van te voren goed hoe je er het beste kan komen. Het festival is niet met de auto bereikbaar. Zorg dat je dus het OV in Engeland goed snapt en van te voren goed inplant.

Heb jij wat inspiratie kunnen op doen? Misschien zien we jou dan op een van deze bovenstaande festivals!

2 maart 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter