Mysteryland 2023 gaat door op eigen grond!

Mysteryland 2023 gaat door op eigen grond!

Update: Mysteryland gaat gewoon, zoals elk jaar, door op de locatie die we gewend zijn. In het weekend van 25 t/m 27 augustus kan je de grootste dance artiesten verwachten op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer

 

Deze ochtend plaatste nu.nl een nieuwsartikel, dat bij vele festival fans vragen opriep. De burgemeester van Haarlemmermeer zou haar twijfels hebben over of het festival Mysteryland en de Grand Prix van Nederland wel in hetzelfde weekend georganiseerd kunnen worden. Maar wat zou dat betekenen voor het festival Mysteryland? 

 

Het festival

Voor de mensen die het festival Mysteryland nog niet kennen, zullen we eerst nog even snel een introductie doen. Mysteryland is een dancefestival dat al bijna 30 jaar wordt georganiseerd in Nederland. Door de jaren heen hebben veel beroemde bands en dj’s gestaan op de stages van Mysteryland. Toen het festival aan het begin nog bekend stond als een housefeest, worden er op dit moment verschillende genres gepresenteerd op Mysteryland. Zo worden er naast house, ook: dance, urban, hiphop, trance, techno, hardstyle en electro gepresenteerd.

 

Door de jaren heen

Zoals we dus al weten zullen de datums van de twee evenementen elkaar volgend jaar overlappen, maar wordt Mysteryland altijd in hetzelfde weekend gehouden? En hoe ging het er de afgelopen jaren aan toe? Mysteryland wordt al jaren lang volgens traditie in het laatste weekend van augustus georganiseerd. Het festival duurt drie dagen, het begint op de vrijdagmiddag en het eindigt op zondagavond. In 2023 zou dat 25, 26 & 27 augustus zijn. De datum van het festival kwam dus altijd goed uit voor de festivalgangers en het zat nooit in de weg van de Grand Prix, aangezien deze altijd al later werd georganiseerd.

 

 

De locatie

Dan komt de vraag of Mysteryland altijd op dezelfde locatie wordt gehouden? Mysteryland wordt sinds 1993 jaarlijks georganiseerd in Nederland. Binnen 10 jaar groeide het festival uit tot een steeds grotere evenement, waardoor Mysteryland van locatie moesten veranderen. In 2003 verhuisden ze eindelijk naar een grote en vaste locatie. Dit is het Floriade-terrein te Vijfhuizen in de gemeente Haarlemmermeer. Het festival vindt dus al bijna 20 jaar plaats op dezelfde locatie.

 

Alternatieven

Stel dat de twee evenementen echt niet in hetzelfde weekend georganiseerd kunnen worden. Wat zijn dan de opties voor een andere datum wat betreft Mysteryland? Zoals we al weten duurt Mysteryland drie dagen en werd het van tevoren altijd op de vrijdag, zaterdag en zondag georganiseerd. Wanneer het festival geen plaats kan vinden tijdens het laatste weekend van augustus, net zoals gewoonlijk, zou het dus het meest logische optie zijn om het festival één week eerder of één week later te organiseren. Dat is het weekend van 18 t/m 20 augustus of het weekend van 1 t/m 3 september.

 

Botsingen

Het festival zou dus eigenlijk gewoon verplaatst kunnen worden, maar met welke festivals zou het dan clashen? Wanneer Mysteryland een week later plaats zou vinden, in het weekend van 1 t/m 3 september, zal het voor veel mensen niet uitkomen in verband met de vakantie die dan net is afgelopen. Doordat de meeste mensen ook gewoon naar school en werk moeten, zal niet iedereen in staat zijn om op deze datums naar het festival toe te kunnen. Wanneer Mysteryland ervoor zou kiezen om een week eerder plaats te vinden, zal het festival clashen met een ander groot festival, die ook in het weekend van 18 t/m 20 augustus valt, namelijk Lowlands. Dat is wel een clash, waar veel festivalgangers niet blij mee zullen zijn. Het zijn namelijk wel twee grote en super vette festival weekenden. Dus een keus maken tussen die twee festivals zal zeker moeilijk worden.

 

Wat de uiteindelijke beslissing zal worden wat betreft Mysteryland is nog een grote vraag. Wel kun je vanaf vandaag al tickets halen voor het festival. Ben je geïnteresseerd? Check dan onze website voor meer informatie over de aankomende editie van Mysteryland.

27 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter