Lowlands deelt blokkenschema: 5 clashes op een rijtje

Lowlands deelt blokkenschema: 5 clashes op een rijtje

Lowlands heeft haar blokkenschema eindelijk gedeeld, dus de aller moeilijkste puzzel van de vakantie kan beginnen! Van te voren maak je netjes je eigen timetable voor het weekend, maar zie je vaak uiteindelijk hopelijk net de helft van wat je wilde zien. Keuzes maken tussen artiesten blijft toch altijd moeilijk en nooit leuk. Wij hebben een aantal moeilijke keuzes tussen artiesten die ongeveer op hetzelfde tijdstip spelen op een rijtje gezet.

 

Vrijdag: FKJ (Bravo, 15.00 – 16.00) X Wet Leg (India, 15.15 – 16.15)

Te beginnen op vrijdag met direct al een moeilijke keuze. Ga je naar FKJ in de Bravo of naar Wet Leg in de India. FKJ zal in de Bravo, net als in 2019, zijn kunsten weer gaan vertonen. Met prachtige, maar dansbare muziek zorgt hij voor een heerlijk sfeertje in de tent. Het klinkt als een volledige band, maar het mooiste is dat hij alles zelf staat te doen op het podium.

De keuze daar tegenover is Wet Leg, Dé indie-sensatie van het afgelopen jaar. Met nummers als ‘Chaise Longue’ en ‘Wet Dream’ hebben ze zelfs al Glastonbury plat gespeeld. Met maar één album op zak zullen zij de India helemaal plat gaan spelen. Hopelijk ontstaan er her en der wat moshpits.

Mijn keuze: Voor mij is deze eigenlijk al gemaakt; Wet Leg moét ik zien. Ik ben dus op vrijdag om 15.15 in de India te vinden.

 

Vrijdag: Jungle (Bravo, 19.00 – 20.00) X Parquet Courts (India, 19.05 – 20.05)

Nog een clash tussen de Bravo -en India tent. Dit keer tussen de Amerikaanse gasten van Parquet Courts en de Britse band Jungle. Jungle heeft, net als FKJ, in 2019 ook al het podium van de Bravo mogen betreden. Maar wat een fijn vooruitzicht dat ze weer terug zijn. Met hun dansbare muziek, sta je zeker een uur lang los te gaan en mee te zingen. 

In de India is indie-rock sensatie Parquet Courts dan ook begonnen met spelen. De heerlijke vaagheid van de nummers ‘Total Football’ of ‘Wide Awake’ maakt de band echt een festival sensatie. Ook hier worden uiteraard weer moshpits verwacht en volledig los gegaan op de muziek.

Mijn keuze: Voor nu lekker los gaan in de India bij Parquet Courts, maar op het festival zelf kan dit toch maar ineens omslaan richting Jungle.

 

Ondergaande zon bij de ‘Alpha’ stage

 

Vrijdag: The Opposites (Alpha, 22.45 – 23.30) X Floating Points (Bravo, 23.00 – 01.30)

De vrijdag wordt een lastige dag met al deze moeilijke keuzes. De laatste keuze op vrijdag voor mij was de keuze tussen The Opposites en Floating Points. Beide totaal verschillend, maar elk in een ander soort een magische show. In 2019 stonden The Opposites al stiekem op te treden tijdens een secret show in de Adonis. Daarna kondigden ze hun terugkeer aan en daar waren ze. Zoals de twee heren zelf al zeggen in een van hun nummers; “Lowlands, zin in, zin in Lowlands”.

Floating Points in de Bravo, iets totaal anders dan dat wat The Opposites te bieden heeft. Van heerlijke jazz tot aan disco en house. Floating Points kán en draait het allemaal, vaak samen met een geweldige lichtshow. Geweldig om helemaal in op te gaan en jezelf lekker te verliezen in de Bravo.

Mijn keuze: Ook hier is het weer moeilijk en gaat het afhangen van mijn mood van die avond. Als ik zin in een feestje heb, dan ga ik naar The Opposites. Mocht ik meer in stemming zijn voor elektronische muziek, dan is Floating Points ‘my guy’.

 

Zaterdag: Oscar and the Wolf (Alpha, 20.20 – 21.30) X Declan McKenna (India, 21.00 – 22.00)

Op zaterdag zullen er vast heel veel meer moeilijke keuze te vinden zijn, maar deze keuze blijft het lastigst voor mij. Twee artiesten die ik al jaren volg en beide toch wel graag wilt zien. Oscar and the Wolf daarentegen heb ik al meerdere keren live mogen bewonderen. Declan McKenna pas één keer. Oscar and the Wolf was na 4 jaar eindelijk weer terug met een nieuw album. Met een wat rustiger, maar ook mooi, album zou Max Colombie en zijn formatie een clubtour gaan doen en op verschillende festivals staan. Helaas zijn de laatste berichten dat de zanger niet lekker in zijn vel zit en aantal shows al heeft gecancelled. Hopelijk voelt hij zich voor Lowlands weer wat beter en kan hij voor een groot feest zorgen.

Declan McKenna (toen nog pas 16 jaar) brak na 2014 door met het nummer ‘Brazil’ dat gaat over het WK voetbal in Brazilië en met name de handelswijze van de FIFA. In 2017 kwam zijn debuutplaat uit en deze werd goed ontvangen. Sindsdien is hij aan de weg blijven timmeren en heeft deze, nog zeer jonge, artiest nog een mooie toekomst voor zich. Zien we hem volgend jaar op de Bravo?

Mijn keuze: In de hoop dat Oscar and the Wolf gewoon komt, sta ik samen met mijn complete vriendengroep waarschijnlijk bij de Alpha stage, tot mijn grote teleurstelling dat ik dan toch Declan Mckenna moet missen.

Lowlands ‘ny night’

 

Zondag: Noisia (India, 01.15 – 02.45) X Amelie Lens (Bravo, 01.30 – 03.30)

De laatste keuze die ik moet maken is de keuze tussen Drum & Bass en Techno. Met twee artiesten die hoog op mijn lijstje staan. Na 22 jaar in de scene gezeten te hebben, neemt Noisia op de zondag afscheid van het artiestenleven. De drum & bass legendes hebben samengewerkt met de grootste namen en die gerne weer opnieuw op de kaart gezet. Gelukkig staat er al weer nieuw talent klaar om deze heren op te volgen.

Mocht ik toch meer zin hebben in techno, dan ga ik zeker naar de Bravo. Daar staat techno-queen Amelie Lens te draaien. Met lompe, maar toch ook hypnotiserende techno laat zij heel de tent compleet naar de maan en terug vliegen. Amelie Lens draait heel haar set compleet tot het gaatje en zorgt ervoor dat er heerlijke beukers de speakers komen. De keuze tussen deze twee artiesten hangt toch ook weer net van mijn gevoel en de sfeer af.

Mijn keuze: Techno of drum & bass beslis ik denk ik pas op het laatste moment. Gelukkig liggen de Bravo en India niet ver van elkaar af en kan ik zo heen en weer lopen tussen de tenten.

Ik hoop dat ik jullie wat wijzer heb gemaakt over een aantal, voor mij, moeilijke keuzes. Mocht ik nou compleet een clash gemist hebben, laat het vooral weten. Ook zijn tips voor andere artiesten in de programmering meer dan welkom. Ben jij nou benieuwd geworden naar het complete blokkenschema van Lowlands, kijk dan op de festivalpagina.

29 juli 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter