Lowlands kaartkopers krijgen pas in september 2021 hun geld terug

Lowlands kaartkopers krijgen pas in september 2021 hun geld terug

Lowlands, misschien wel het bekendste festival van Nederland. Iedereen heeft er wel eens de meest wilde verhalen over gehoord. Dacht jij even lekker een tripje te maken naar Lowlands deze zomer? Nou, mooi niet. Er kwam begin maart 2020 namelijk een virus genaamd ”coronavirus” ons land binnen. Je hebt daar vast nog niks over gehoord. Afijn, je langverwachte weekendje naar het Lowlands terrein in Biddinghuizen verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer het kabinet op 22 april aankondigt dat er geen evenementen georganiseerd mogen worden tot minimaal 1 september 2020.

Op dat zelfde moment sluiten veel festivalorganisatoren de handen in een en verzinnen het #saveyourticket initiatief. Dit is een initiatief dat de festival wereld overeind zal houden in tijden van een pandemie, in dit geval COVID-19. Organisatoren zien graag dat jij als consument je ticket bewaart tot 2021. Ook is het mogelijk om je kaarten in te wisselen voor een voucher van een ander evenement, je hebt dan 2 jaar om de voucher uit te besteden aan een ander evenement. Wanneer je dit niet doet zal na 2 jaar het resterende bedrag automatisch worden uitgekeerd om de rekening waarmee het ticket is gekocht. En uiteraard is niet iedereen daar tevreden mee, organisatoren zijn namelijk wettelijk verplicht een volledige refund van het aankoopbedrag te bieden aan de consument. De vraag is alleen wanneer je die refund uiterlijk mag ontvangen, daar zijn namelijk geen duidelijke ”afspraken” over gemaakt.

De kaartkopers van Lowlands 2020 die hun geld terug willen ontvangen namelijk pas een maand na de nieuwe datum van het festival in 2021 hun geld terug. Dit is volgens bronnen zo afgesproken met de Nederlandse overheid. Deze regeling is in werking gezet om de culturele sector binnen de Nederlandse maatschappij te ondersteunen in deze lastige en onzekere periode. Deze sector vangt misschien wel de hardste klappen als gevolgen van het coronavirus… Vandaar dat de evenementenbranche al eerder de kaartkopers vroeg om hun tickets te bewaren tot de eerst volgende editie, die eventueel wel kunnen plaatsvinden.

De nieuwe data voor Lowlands 2021 is van 20 tot en met 22 augustus 2021. Tickets uit 2020 blijven zoals hierboven beschreven staat geldig voor de editie in 2021. Meer informatie vind je in het statement van Lowlands zelf.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter