Jan Smeets stopt als directeur van Pinkpop

Jan Smeets stopt als directeur van Pinkpop

Na 50 schitterende jaren stopt de 75-jarige Jan Smeets als directeur van het Limburgse popfestival Pinkpop. In 1970 organiseerde de destijds 25-jarige Smeets in Geleen de eerste editie van Pinkpop. In 2019 vierde het festival zijn vijftigste editie. Vorig jaar werd Smeets bevorderd tot Officier in Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor de popmuziek.

Gezondheid

Nadat ‘Mister Pinkpop’ de pensioengerechtigde leeftijd passeerde kwam ieder jaar aanhoudend de vraag wanneer hij zou stoppen. In april werd bij Smeets het coronavirus vastgesteld en werd hij een periode opgenomen in het ziekenhuis van Sittard-Geleen. Tijdens zijn vrije tijd vanwege het coronavirus en het feit dat hij sukkelde met zijn gezondheid, kwam hij echter terug op zijn standpunt.

Programmering

In samenwerking met MOJO, het bedrijf dat sinds 1986 verantwoordelijk is voor de programmering, zetten zijn vaste team, bestaande uit onder anderen Niek Murray, Sierk Janssen en Tirsa Creusen de organisatie van het Pinkpop festival voort. Waar nodig blijft Smeets’ zelf als adviseur betrokken bij het evenement. ,,Ik mag dan wel officieel als directeur stoppen, maar jullie zijn zeker nog niet van me af.”

Bekijk op YouTube de video van Pinkpop. Bedankt voor de mooie jaren Jan!

 

Afbeelding: Ben Houdijk

21 september 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter