Nassau festival 2016

Nassau festival 2016

Op 27 april was FF met twee reporters aanwezig op het uitverkochte Nassau festival rondom het Olympisch stadion. Mede door de indrukwekkende line-up en het zeer mooie art-work keken wij rijkhalzend uit naar de eerste editie van dit festival.

Drama, dat is vooral wat er voorafgaand aan nassau festival op internet de ronde deed. De organisaties Reaktor, Strafwerk, Thump en de Sluwe vos kregen door de unieke samenwerking een lading kritiek over zich heen. Ook de weergoden zouden roet in het eten gooien, een ware ‘winter’ koningsdag werd voorspeld. Niets is minder waar, Nassau festival 2016 was door de mix van muziekstijlen van begin tot eind interessant en ook het zonnetje brak regelmatig door. Er moet ook zeker een positief woord gesproken worden op de manier waarop de verschillende organisaties met de kritiek om zijn gegaan. Op het festivalterrein was een ‘wall of fame’ te bewonderen waar een aantal kritische noten die facebookers in januari in het event posten te bewonderen waren, zelfspot die door bezoekers gewaardeerd werd.

NASSAU_3692

Van begin tot eind was de Reaktor stage onze thuisbasis. Kobosil, Marcel Dettmann en Dax J lieten weer zien waarom wij sinds de legendarische avonden in de H7 loods nog altijd vaste bezoeker zijn op Reaktor avonden. Het grote video scherm was al van ver weg te zien, en zoals vanouds werden er weer ietwat griezelige afbeeldingen op getoond. Als de muziek op andere stages tegenviel was het hier altijd wel een feest. Voor de thump stage was er, relatief gezien, weinig animo. Verrassend, want vooral na de plensbui was de set van Carl Craig een hoogtepunt van deze festivaldag. Gedanst werd er vooral bij de Strafwerk stage, de Martinez Brothers en Jamie Jones wisten de sfeer er goed in te houden en ook de lichtshow sloot perfect aan bij het artwork van dit festival.
Er was weinig decoratie, iets wat voor een techno feest ook niet persee nodig is, maar wat er bij house festival vaak wel te verwachten is. Denk aan plekken waar je even tot rust kan komen op een bankje.

Nassau festival heeft zich bewezen, de organisatorische mix werkt. De dag ging dan ook veelste snel voorbij. Hopelijk kunnen we in 2017 een tweede editie verwachten, met nog meer zon en gezelligheid.

28 april 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter