Nieuw in 2014

De trend lijkt zich al jaren te herhalen, nieuwe festivals springen als paddenstoelen uit de grond. Ook dit festivalseizoen zien we dat een aantal jonge talenten met veel ambitie elkaar opzoekt en een nieuw concept de wereld in brengt. Vandaag lichten we STRAK, ZANDBAK en MONARCK festival uit.

STRAK Ascensio Domini Festis

Een nieuw begrip in de Amsterdamse Dance Scene

Aanstaande Hemelvaartsdag zal voor de organisatoren van STRAK de aftrap van het eerste festival plaatsvinden. STRAK, een bekend fenomeen in de Amsterdamse dance scene staat vooral bekend om de ondergrondse rauwe techno feesten die altijd intiem doch groots zijn. Met de aankondiging van het festival op Hemelvaartsdag zagen we dan ook een massale run op kaarten plaatsvinden en de early birds waren binnen no time uitverkocht. Het festival word gekarakteriseerd door veelzijdigheid, er zullen 2 podia aanwezig zijn. Zowel binnen als buiten, met  internationaal bekende artiesten, jonge nieuwe talenten en residents.

De line-up is het meer dan waard om hier in zijn geheel te noemen:

Mike Dearborn, Rebekah, Reeko, Christian Wünsch, Developer, Exium,Kwartz, Thomas Hessler, Polar Inertia, Ness, Reggy van Oers, RINGO LIVE, Mixso Curls, Discmode, Kemmi Kamachi, Mark Maenad, Mark Myword en Induction.

Dat er bij STRAK festival ook veel aandacht word besteed aan de jonge talenten en residents valt vooral te zien aan het artwork van de artiestenaankondigingen. Wij zijn enorm onder de indruk van de aandacht die STRAK altijd aan de aankleding buiten en tijdens haar evenementen besteedt en niet veel andere organisaties in Nederland kunnen aan dit niveau kunnen tippen.

mixso curls

Aankondiging artiest Mixso Curls
Er zijn nog gelimiteerd Late Bird en group tickets voor STRAK beschikbaar.

Zandbak Festival

Een nostalgische reis

De jonge talentvolle organisatie achter Zandbak Festival wil haar bezoekers een reis terug in de tijd bieden. Terug naar je jeugd, want je kan op dit festival weer even helemaal kind zijn. De organisatie achter Zandbak Festival begrijpt heel goed dat het hedendaags niet alleen meer om een sterke line-up draait. De aankleding, de promotie vooraf en vooral het ‘idee’ moeten goed in elkaar zitten. Het Artwork van Sietse Vliegen is simpel en speels en past uitstekend bij het thema. Het volgen van de voorverkoop van Zandbak festival is dan ook al een (kinder)feestje opzich. Om de zoveel tijd word er een jeugdfoto van een bezoeker of organisator op de facebook pagina geplaatst. Daarnaast worden de details van het thema op de dag van het festival zelf ook zeer uitvoerig behandeld. Berichten als : “Nog heel even en dan mogen jullie met opgerolde broekspijpen en blote voetjes in het zand verstoppertje doen, elkaar ouderwets via briefjes verkering vragen en hutten bouwen.” maken het kind in ons enthousiast en vooral erg nieuwsgierig.

zandbak

Uiteraard moet wel vermeld worden dat Zandbak festival naast het thema ons ook een heerlijk zomerse line-up biedt. Met namen als Illesnoise en Marckus zal het festival zelfs op een regenachtige dag zomers aandoen. Ook zien we Prunk terug op het affiche, de DJ heeft een druk programma komend festival seizoen. Zandbak festival kondigde de naam dan ook met ‘gepaste trots’ aan.

14 juni aanstaande zullen wij met zijn allen aanschuiven bij de knikkerwedstrijd want er zijn nog (beperkt) ‘snorlax’-tickets beschikbaar!

MONARCK festival

Een koninklijke traktatie

Er is geen nieuw festival wat de afgelopen maanden (terecht) zoveel publiciteit en aandacht heeft gekregen als Monarck festival. Toen bekend werd gemaakt dat organisatie 12INCH (bekend van haar geweldige en unieke locaties) een festival zou hosten op het terrein van paleis Soestdijk werd mening festival liefhebber gek van opwinding. Want wie wil zich nou niet een dag koning voelen?

Eergisteren werd de langverwachte line-up bekendgemaakt, en na het lezen van de namen van de hostingpartijen was het al duidelijk dat wij hoge verwachtingen moesten hebben. De line-up is verrassend en gevarieerd te noemen. Rodriguez Jr, Darius Syrossian, Sidney Charles en vele andere grootheden zullen ons het weekend van 21 op 22 juni trakteren op majestueuze sets. Op de website van Paleis Soestdijk staat het festival omschreven als een ‘cultureel festival’, en niets is minder waar want naast de sterke line-up zal er ook een theater programma zijn.

monarck
Voor meer informatie bezoek vooral de website van 12INCH city. En voor nu, haal je prinsessenjurk maar uit de kast of je pak op bij de stomerij. De champagne en oesters staan klaar, wie weet vind jij dit weekend wel je prins/prinses op het witte paard?

16 mei 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter