Nieuwe festivallocatie voor Draaimolen in Tilburg

Nieuwe festivallocatie voor Draaimolen in Tilburg

Jarenlang werd Draaimolen Festival georganiseerd op het geliefde Charlotte Oord. Maar het festival moest van de gemeente op zoek naar een nieuwe locatie, en die is nu gevonden. Draaimolen mag vanaf volgend jaar gehouden worden op het voormalige ‘mob-complex’, vlakbij de oude locatie.

draaimolen-nieuwe-locatie

De gemeente wil in 2019 nog experimenteren met het terrein, daarom mag alleen Draaimolen er volgend jaar plaatsvinden. De bedoeling is dat er vanaf 2020 maximaal acht evenementen tussen de 10.000 en 20.000 bezoekers plaats mogen vinden. Het zou dus zo maar kunnen dat er in de toekomst meer festivals worden georganiseerd. Erik de Ridder, die namens het CDA gaat over het evenementenbeleid, meldt het volgende tegenover het BD. “Er is ruimte, het is een bijzondere plek en het ligt aan de rand van de stad, zodat we weinig overlast voor de omgeving voorzien.”

Organisator Milo van Buijtene van Draaimolen is blij met de nieuwe plek. “Ook al staat nog niet het laatste puntje op de i, wij gaan er honderd procent vanuit dat we er ook de jaren na 2019 kunnen blijven. Het is een mooi terrein.” Op welke datum Draaimolen 2019 plaatsvindt is nog niet bekend. Als we naar de vorige jaren kijken zou zaterdag 14 september een logische dag zijn. Benieuwd of de nieuwe locatie ook voor zulke magische beelden kan zorgen.

13 november 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter