Ontdek ADE naast de dansvloer

Ontdek ADE naast de dansvloer

Wil je tijdens het Amsterdam Dance Event, naast losgaan op de dansvloer, meer te weten komen over wat er afspeelt achter de schermen van de muziekwereld? Naast de dance-evenementen, biedt ADE een uitgebreid programma aan voor aanstormend talent en iedereen die in de muziekwereld geïnteresseerd is. Het programma staat vol met workshops, Q&A’s, masterclasses en veel meer. Wij hebben de onze tips op een rijtje gezet, om jouw ADE avontuur tot nóg een groter succes te maken.

The Secret Artist in Residence

Na het grote succes van vorig jaar, strijkt de Secret Artist in Residence ook dit jaar weer neer tijdens Amsterdam Dance Event. Onder meer artiesten als Colin Benders, Alberta Balsam en Mathew Jonson trekken zich terug op de zolder van Felix Meritis om dagenlang met elkaar muziek te maken. Er wordt hier een muziekstudio gecreëerd om samenwerkingen te organiseren, tunes te produceren en te jammen met een uitzonderlijke selectie aan artiesten. Dat alles onder leiding van muzikant Pitto. Dit is de uitgelezen kans voor opkomende talenten om een wereld van inspiratie, creativiteit en samenwerking te ontdekken.

Filth on Acid Demodrop

Wil jij meedoen met een opwindende muzieksessie met realtime feedback door de grootste labels in een Boom Box gevuld met publiek? Op woensdag 18 oktober kun je in De Brakke Grond deelnemen aan Filth on Acid Demodrop. Zet hier jouw allerbeste demo neer, en laat deze beoordelen door artiest en labeleigenaar Reinier Zonneveld, producer Kiki Solvej en labelmanagers Timo Rasbach en Stan Wagterveld. Mis de zeldzame kans om je geluiden te laten horen aan meesters uit de muziekindustrie niet en maak je klaar om jouw stempel te drukken op de elektronische muziekwereld.

The Blessed Madonna Live Interview

Ze is inmiddels onmisbaar op het Amsterdam Dance Event. Naast haar iconische We Still Believe-feest, zal ze ook dit jaar komen spreken in het ADE Lab. The Blessed Madonna gaat het publiek meenemen in bijzondere momenten, invloeden en gebeurtenissen van haar iconische reis door de muziekwereld. Samen met Dave Clarke zal The Blessed Madonna zorgen voor een fascinerend interview.

Claptone Interview

ADE organiseert op donderdag 19 oktober een primeurtje in de Felix Meritis: het allereerste live interview met Claptone om het 10-jarig jubileum te vieren van de hit ‘No Eyes’. Dit eenmalige event belooft anders te worden dan alle anderen. Duik onder leiding van Danny Howard in de inspirerende wereld van Claptone’s mysterieuze carrière.

Back to the future with AI

De opkomst van AI zorgt voor een grote verandering in de muziekwereld. Wat betekent dit voor de muziekindustrie? Zouden muzikanten vervangen kunnen worden door AI? Het klinkt misschien als sciencefiction, maar het bedrijf Revel.ai is er daadwerkelijk mee bezig. Tijdens de Pro Conference op donderdag 19 oktober zullen zij een exclusief voorproefje geven van opdrachten voor grote namen als Apple en Universal Music Group.

20 Years of Armada Music

Het label Armanda Music viert 20 jaar dance-industrie. Verschillende grote artiesten die bij het label opereren komen hun verhaal doen. Armin van Buuren geeft op vrijdag 20 oktober een masterclass en in de Q&A geeft hij  antwoord op de grote vraag: Hoe blijf je na al die jaren nog steeds relevant?

Insider Knowledge

Gedurende de week zullen er door Insider Knowledge verschillende sessies over tech platforms plaatsvinden in Felix Meritis. Op vrijdag 20 oktober zal EDM-klapper Dimitri Vegas zich bij het gesprek over TikTok voegen. DJ Dimitri heeft zijn wereldwijde publiek opgebouwd aan de hand van TikTok. In deze sessie zal hij ingaan op hoe hij TikTok heeft kunnen gebruiken als zo’n krachtig hulpmiddel.

ADE Golf Tournament

Het ADE Golf Tournament maakt dit jaar haar terugkeer na het grote succes van de vorige keer. Op vrijdag 20 oktober komen onder andere artiesten, boekingsagenten en promotors samen voor een goed potje golf. Naast het golven, belooft dit een dag te worden vol met lekkere muziek, heerlijke hapjes en drankjes, exclusieve prijzen en netwerken met mensen binnen de muziekindustrie.

Hip Hop 50: Grandmaster Flash

Hip Hop op ADE? Dat kan! Dit jaar vieren we namelijk 50 jaar Hip Hop. Dit wordt gevierd op zaterdag 21 oktober, samen met de grondlegger van het genre: Grandmaster Flash. Hij zal zorgen voor een unieke interactieve masterclass en houdt een Q&A over de evolutie van Hip Hop. Neem deel en ervaar de reis door de wereld van Hip Hop.

Dit is nog maar een klein deel van wat er allemaal naast de feesten te beleven valt tijdens ADE. Of je nou een Q&A wil bijwonen van een grote artiest, meer te weten wil komen over technologie in de muziekindustrie, feedback wil krijgen van top artiesten op je demo’s of wil deelnemen aan een masterclass, ADE maakt het allemaal mogelijk. Ontdek wat er nog meer te beleven valt tijdens ADE in het programma. Laat je meenemen in de diversiteit die ADE biedt en ontdek wat er naast de dansvloer te beleven is.

 

4 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter