Op welke festivals staat Flemming aankomende zomer?

Op welke festivals staat Flemming aankomende zomer?

Op welk festival ga jij hem zien van de zomer? De enige echte Flemming heeft een waslijst aan festivals staan aankomende zomer. Hij staat onder andere op verschillende Bevrijdingsdag festivals en grote festivals door het hele land. In dit artikel lees je alles over de festivalzomer van Flemming.

Flemming op Festivals

Samen met Claude, Wende en Son Mieux is Flemming dit jaar benoemd tot ambassadeur van de vrijheid. Op 5 mei zal hij het hele land doorkruisen en optreden op verschillende locaties op Bevrijdingsdag als onderdeel van de viering van de vrijheid. Je kunt Flemming zien in Almere, Den Bosch en Zwolle. Ook staat hij deze zomer op grote festivals als Central Park, Concert at SEA en WiSH.

Freddie Mercury?

Freddie Viguurs, beter bekend als Flemming, draagt zijn naam met trots, vernoemd naar niemand minder dan de legendarische frontzanger van Queen, Freddie Mercury. Maar voordat hij bekendheid verwierf met zijn eigen muziek, had Flemming al een indrukwekkende carrière opgebouwd.

Acteer carrière

Op jonge leeftijd schitterde Flemming in diverse musicals, waaronder iconische rollen zoals kleine Ciske in “Ciske de Rat”, een kleurrijk personage in “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, en de avontuurlijke Spijker in “Kruimeltje”. Zijn talent en veelzijdigheid op het podium waren al vroeg duidelijk.

Baby Blue

Na zijn successen in het musicaltheater, ging Flemming verder naar nieuwe hoogten als frontman van de coverband ‘Baby Blue‘. Met zijn krachtige stem en charisma wist hij publiek na publiek te betoveren terwijl hij het land doorkruiste met zijn muziek. Deze ervaringen vormden de basis voor zijn latere carrière als muzikant en performer.

Na acht jaar en maar liefst 700 optredens nam Flemming de moedige beslissing om uit de band te stappen en zijn muzikale reis solo voort te zetten, onder een andere naam. Deze stap markeerde een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, waarin hij zijn eigen weg ging als artiest.

Hoewel Flemming eerder al eens iets solo had geprobeerd met een Engels album, bleef het succes uit. Maar toen hij besloot zijn muziek in het Nederlands te maken, veranderde alles. Zijn debuutsingle “Amsterdam” werd meteen een hit, waardoor Flemming in één klap succes boekte als solo-artiest. De overstap naar het Nederlands betekende niet alleen een verandering van taal, maar opende ook de deuren naar een nieuw publiek. Het bleek een perfecte match te zijn.

Daarnaast heeft Flemming ook een indrukwekkende mijlpaal bereikt: hij heeft maar liefst 52 opeenvolgende weken non-stop in de Top 40 gestaan met zijn liedjes. Naast deze prestatie heeft Flemming al meerdere platina-platen mogen ontvangen voor zijn muziek. Op 19 februari 2024 werd hij zelfs de eerste Nederlander die een diamanten-plaat ontving voor zijn album ‘Flemming’.

Samenwerkingen

Nu gaat Flemming als een ware hitmachine verder en scoort hij hit na hit. Ondertussen heeft hij samenwerkingen op zijn naam staan met enkele van de grootste artiesten in Nederland, waaronder Ronnie Flex, Boef en Emma Heesters.

Header foto: Facebook Paaspop

1 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter