De leukste bevrijdingsfestivals op een rijtje

De leukste bevrijdingsfestivals op een rijtje

Op 5 mei gaan we weer vieren dat Nederland in 1945 is bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de tweede wereldoorlog. Veel steden hebben een programma in elkaar gezet waar we de vrijheid kunnen gaan vieren. Check hieronder welke festivals er 5 mei zijn om compleet van de vrijheid te genieten.

 

1. Dance4Liberation

Dit festival bij de Wijthmenerplas in zwolle staat in het teken van hardstyle en Nederlandse pop. Zo kan je bij de Mainstage kijken naar onder andere Antoon, Bizzey en Ronnie Flex. Met 30.000 bezoekers is dit het grootste festival tijdens bevrijdingsdag. De allerlaatste kaarten zijn al in de verkoop gegaan. Voor €26,- kan je hier al bij zijn.

 

2. Amsterdams Verbond

Als je in Amsterdam op zoek bent naar een feestje tijdens bevrijdingsdag, dan moet je bij Amsterdams Verbond zijn. Met 7 stages is er op dit festival voor ieder wat wils. Je kan bij ‘Het Mokums Paradijs’ genieten van de top urban zoals Kevin en Hef. Bij de Shelter kan je flink beunen op de house en techno plaatjes van Benny Rodrigues en Dam Swindle. Verder kan je nog genieten van heerlijke disco. Je kan enkel nog de ‘Allerlaatste Compagnon’ kaarten halen voor €59,-, maar dan sta je wel heel de dag in het olympisch stadion met hopelijk een lekker zonnetje op je bol.

 

3. Bevrijdingsfestival Nijmegen

Dit bevrijdingsfestival is ontstaan door een samenwerking tussen het poppodium Doornroosje en het 4 en 5 mei comité van Nijmegen. Dit festival is nét even wat anders dan de andere bevrijdingsfestivals. Het Nijmeegse festival heeft compleet haar eigen line-up en is niet aangesloten bij de landelijke bevrijdingsfestivals. Nederlands grootste talenten komen optreden op dit festival. Je kan Blanks, Poke en Prins S en de Geit verwachten. Ook is er plek gemaakt voor een ‘dance stage’. Voor €7,- kan jij heel de dag genieten in het Hunnerpark in Nijmegen.

 

4. Bevrijdingsfestivals Nederland

 

Verder heb je door heel Nederland nog de bevrijdingsfestivals die worden georganiseerd door het 4 en 5 mei comité. In 14 steden door heel het land zijn er 300 optredens die verwacht kunnen worden. Elk jaar stelt het comité ook ‘ambassadeurs van de vrijheid’ aan. Dit jaar zijn Donnie, Duncan Laurence, Fresku en Suzan & Freek deze ambassadeurs. Zij vliegen per helikopter van stad naar stad en treden daar op de festivals op. Verder wordt in elke stad het programma nog aangevuld met andere artiesten. De meeste officiële bevrijdingsfestivals zijn gratis. Enkel in Groningen dien je een kaartje te kopen voor €5,-.

  • Datum: Vrijdag 5 mei
  • Stad: 14 verschillende steden
  • Locatie: n.v.t.
  • Tijd: Verschilt per locatie
  • Prijs: Gratis
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Benieuwd waar in de buurt bij jou een Bevrijdingsdag festival is? Check onze agenda om te zien waar jij de vrijheid kan gaan vieren.

29 april 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter