Pinkpop 2019 zet opkomende artiesten in het zonnetje

Pinkpop 2019 zet opkomende artiesten in het zonnetje

Pinkpop komt tijdens zijn 50-jarig jubileum met headliners waar je u tegen zegt. Neem bijvoorbeeld Fleetwood Mac, Mumford & Sons, The Cure en Armin van Buuren. Maar het zijn ook de wat minder bekende namen die we niet mogen vergeten te attenderen. Daarom zet Festival Fans een aantal opkomende toffe artiesten die we tijdens Pinkpop 2019 mogen bewonderen in het zonnetje.

Mt. Atlas
De Limburgse band uit Heerlen bestaat uit Sven Vek (zang), Martin Jacobs (gitaar), Lars Ickenroth (gitaar), Jeffrey Hanssen (bas) en Wesley Ferfers (drums). De mannen combineren Stoner, Grunge en Garagerock met een scheurend emotioneel randje. De songs die ze spelen vertellen een verhaal over het gelijknamige dorp gelegen in het noordelijk halfrond. Het verhaal is duister, mysterieus en onheilspellend, wat zeer zeker terug te horen is in hun sound. Mt. Atlas is winnaar van ‘beste pop-act van Limburg’  en mag daarom de jubileumeditie van Pinkpop op zaterdag 8 juni openen.

Au/Ra
De 16-jarige Au/Ra (haar echte naar is Jamie Lou Stenzel) is een Amerikaanse/Duitse singer-songwriter die je misschien wel herkent van de hit ‘Panic Room’. Ze is geboren op Ibiza, opgegroeid op het Caraïbische eiland Antigua en haar vader is een beroemde Duitse danceproducer. Au/Ra beschikt over een uniek talent voor dromerige elektronische indiepop, inclusief krachtige, dramatische (zang)melodieën. Je kan haar in op de zondag bewonderen op Pinkpop 2019.

 

Coely
De Antwerpse zangeres met Congolese roots begon al op haar 17e in een jeugdcentrum met rappen. Haar muziek kun je het beste beschrijven als soul, r&b, gospel en vlammende raps op strakke beats.  Met haar weergaloze, krachtige stem, zelfbewuste teksten (over hoe je als buitenstaander van je kwetsbaarheid je kracht maakt) en een ongelofelijke dosis energie brengt ze knallende muziek die ook nog eens aanzet tot feesten. Door onze zuiderburen wordt ze liefkozend Belgium’s Baddest Bitch genoemd… Wij zijn benieuwd! Check haar op de maandag op Pinkpop 2019.

Photo by danny howe on Unsplash

18 maart 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter